Tepebaşı’nda Toplu Sözleşme Sevinci

Tepebaşı’nda Toplu Sözleşme Sevinci
Tepebaşı Belediyesi ve Belediye-İş Sendikası arasında “Toplu İş Sözleşmesi “imzalandı.Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Başkan Yardımcısı Fikriye Güven Zaptiye ve Belediye-İş Sendikası Eskişeh...

Tepebaşı Belediyesi ve Belediye-İş Sendikası arasında “Toplu İş Sözleşmesi “imzalandı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Başkan Yardımcısı Fikriye Güven Zaptiye ve Belediye-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Günay Demirdaş ile sendika yöneticilerinin katıldığı Toplu İş Sözleşmesi Belediye başkanlık makamında imza altına alındı.

Tepebaşı Belediyesinde çalışan Sendikalı işçileri kapsayan Toplu İş Sözleşmesi ile taban 76 lira ücret zammı yapıldı. Kıdem zammı ise 31 kuruş olarak belirlendi. 2 Yıllık yapılan sözleşme ile işçiler 6 ayda bir yüzde 5 zam alacaklar. Ayrıca ilave olarak Yılbaşlarında ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramında işçilere 300 lira ilave ödeme yapılacak.

Sözleşmenin 2 aylık sürecinin tamamlandığını belirten Başkan Ataç, “Bugün yaptığımız anlaşmada taban ücret 76 lira oldu. Ücret zammı 5+5+5+5 olarak yani 6’şar aylıktan 4 dönemi yüzde 5’er olarak geçtik. Bu son derece işçilerimizin lehine olan bir şey kıdem zammını ise 31 kuruş olarak kararlaştırdık. Tabi ilave olarak yılbaşlarında ve yine büyük Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramında 300 lira olmak üzere ilave bir ödememiz olacak. Gerçekten hepsi çalışanlarımızı düşünerek, onların emeklerine ve alın terlerine saygı duyarak bu rakamlar verildi. Darısı memurlarımıza ve taşeron şirket işçilerimize olması en büyük dileğim” dedi.

Türkiye koşullarında çok iyi bir zam aldıklarını belirten Belediye-İş Sendikası Eskişehir şube Başkanı Günay Demirdaş ise, ”2015-2017 tarihlerini kapsayan Toplu İş Sözleşmemizde Eskişehir olarak diğer illere nazaran çok iyi bir zam aldık. Yıllık izinlerde kesilen yemek ücretleri artık kesilmeyecek. Mağduriyetimiz giderildi. Sosyal haklarımıza ilaveten, yılbaşı ve Büyük Önder Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik çocuk bayramında çalışan işçi kardeşlerimizin çocuklarına olmak üzere yılda iki kez 300 lira ilave ödeme yapılacak. Başkanımız Sayın Ahmet Ataç, belediye yöneticilerine ve çalışan işçi arkadaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.