Termik Santral İçin Sökülen Ağaçlardan Almak İstedi

Termik Santral İçin Sökülen Ağaçlardan Almak İstedi
Balıkesir’in Edremit ilçesinde çevreci Elif Karabelli, Manisa’nın Soma ilçesi Yırca Köyü’nde termik santral inşaatı için sökülen 6 bin ağaçtan bin tanesini satın almak istediğini söyledi.

- Balıkesir’in Edremit ilçesinde çevreci Elif Karabelli, Manisa’nın Soma ilçesi Yırca Köyü’nde termik santral inşaatı için sökülen 6 bin ağaçtan bin tanesini satın almak istediğini söyledi.

Manisa’nın Soma ilçesi Yırca Köyü’nde 6 bin ağacın kesilmesinden ve ağaçlarına sahip çıkan köylülerin güvenlik görevlileri tarafından darp edilmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirten Edremitli Elif Karabelli 6 bin ağaçtan bin tanesini satın almak istediğini söyledi. Elif Karabelli, “Suyumuz, toprağımız, havamız ve ormanlarımızla var. Su olmayınca toprak kuruyacak. Toprak kuruyunca insanlar aç kalacak. İnsanlar aç kalınca da ne olur onu düşünmek bile istemiyorum. Çok yazık. Zavallı köylülerin korumalarla yaşadıklarını ben içten hissettim. Ağlayan kadınları görünce çok üzüldüm. Korumalarla yaşadıklarını görünce ben de mücadele etmek istedim” dedi.

Yetkililere seslenerek tepkisini dile getiren Karabelli, “Ağaçlarımız bilinçsizce kesildiği sürece, toprağımız hor kullanıldığı sürece biz ekmek bile bulamayacağız. Maalesef bunun farkında değiller. Kesilen ağaçların yerlerine yenilerini dikmelerini istiyorum. Dilerim benim gibi birkaç kişi daha olur. Birlikte alırız, birlikte yaparız. Birlikte o köylülere fayda sağlamış oluruz” diye konuştu.

Bilinçsizce yapılan çevre düzenlemelerinin gelecek nesle de olumsuz yansıyacağını sözlerine ekleyen çevreci kadın, “Halkımıza, ağaçlarımıza, gelecek nesle yazık oluyor. Onların hayatlarını çalıyorlar. Oğlumla düşündük. Bari şu zeytin ağaçlarının bir kısmını alalım da köylülere yardımımız dokunsun. Faydalı olmak için kesilen ağaçlardan almak istiyoruz. Sesimi duyan olursa, duyurabilirsem en az bin tane zeytin ağacını satın almak istiyorum”diye yetkililere seslendi.

TERMİK SANTRAL İÇİN SÖKÜLEN AĞAÇLARDAN ALMAK İSTEDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.