Terminatör Böcekler Doğaya Bırakılıyor

Terminatör Böcekler Doğaya Bırakılıyor
Antalya'nın Gazipaşa ilçesi Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Demirli Çeşme Odun Deposu'nda bulunan Orman Zararları ile Mücadele Laboratuvarı'nda çam kese böceği ile mücadelede kullanılmak üzere 4 bin adet Calosoma isimli böcek üretimine başladı.

- Antalya'nın Gazipaşa ilçesi Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Demirli Çeşme Odun Deposu'nda bulunan Orman Zararları ile Mücadele Laboratuvarı'nda çam kese böceği ile mücadelede kullanılmak üzere 4 bin adet Calosoma isimli böcek üretimine başladı.

Gazipaşa Orman İşletme Müdürü Halil Kısacık, çalışmaların tüm işletme alanlarında uygulanacağını, üretilen 4 bin adet böceğin üreyerek çoğaldıktan sonra çam kese böceğini yok edeceğini söyledi. Kısacık, “Tüm Akdeniz ülkelerinde görülen ve sadece Kızıl çama zarar veren çam kese böceği, ağacın filizlerini yiyerek ağacın gelişmesinde yüzde 60 gerilemeye neden oluyor. Bu böcek ağacın kurumasına neden olmuyor, ancak kabuk böceği ağacı kemirip bitiriyor. Laboratuvarımızda çoğaltılan 4 bin calosoma böceği doğal ortama bırakılmaya başlandı" diye konuştu.

TERMİNATÖR BÖCEKLER DOĞAYA BIRAKILIYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.