Terör biter mi ?

Terör biter mi ?
Gazeteci Ve Köşe Yazarı Bekir Doğan bu hafta köşe yazısında terör konusunu ele aldı.

Gazeteci Ve Köşe Yazarı Bekir Doğan bu hafta köşe yazısında terör konusunu ele aldı.

     Türkiye Cumhuriyeti : Devlet olduğu gün terör biter !

     Nasıl mı ?

     ABD : polis ve asker ‘e karşı gelmenin, dur dediğinde, yata yat dediğinde yatmamanın bedeli canın olduğunu herkes bilir.. hatırlayın zaman zaman haberlere konu olan polisin vatandaşı vurmasını izliyoruz.. AB ve ABD devletin kırmızı çizgileri var ! ya bizde ?

      ABD de : Polis yat derse yatacaksın aksi halde vurularak ölürsün .. bunu herkes bilir..

      Türkiye de : Polis birini vurursa yargılanır hapse atılır, Anayasa Mahkemesi de ölen terörist için devleti tazminat ödemeye mahkum eder..! böyle devlet olur mu ?

      Böyle olursa : Türkiye de terör biter mi ?

      Ermenistan Nükleer santralı Türkiye sınırına 1.5 mesafede , İran Nükleer santralı Türkiye sınırına14 km. mesafede .. AB ülkelerinde nükleer santral var..“Derin kuyuda yapımı devam eden Nükleer santral için hayır diyoruz.. diyen kim AB’li çevreciler ve Türkiye deki yandaşları..

      Altın çıkarmaya hayır diyoruz..

      3. köprüye hayır diyoruz..

      İstanbul 3. Hava limanına hayır diyoruz..

      Yerli otomobil ve uçak yapımına hayır diyoruz.. Türkiye’nin yaranına ne varsa hepsine hayır diyoruz.. peki bu durum ABD veya AB ülkelerinde veya Suudi Arabistan da olsa ne olurdu ?

      Devlette karşı gelmenin, halkı ayaklandırmanın, halkı isyana teşvik etmenin bedeli bu ülkelerde : Kurşun dizilir ve kelle koparmadır !..

      Bizde cezası nedir ? : Polis ve asker orantısız güç kullandı diye polis ve askeri hapse atarız bizim kanunumuzda bu !...böyle olunca biz devlet olmıyoruz..

      Böyle olan bir devlette terör biter mi ? nah biter !..

      Bu örnekleri çoğaltmak mümkün ?

      Anadolu yiğitleri, vatanımızın çift yürekli aslanları Güneydoğu da terörle mücadele ediyorlar.. yarıl, gazi olduğu halde izinin iptal ederek silah arkadaşlarının yanına koşarak şehit oluyor.. içinde vatan aşkı imanı var..

      Bir gün önce Umre den gelen Aslan Gaziantep de şehit oldu..

      Benim korkum ve endişem : yarın biri çıkar yine bu aslanları mahkemeye verir bizim olmayan mahkemede bunları hapse mahkum eder, Türkiye Cumhuriyeti devletini de teröristlere tazminat ödemeye mahkum eder diye korkuyorum..

      Böyle bir ülkede terör biter mi ? asla asla bitmez her gün artar !..

      İslam dininde : eşkıya görüldüğü yerde öldürülür, aman dilese biler öldürülür , katli vaciptir..

      Peki biz ne yapıyoruz: Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, kimin mahkemesi olduğu belli olmayan mahkeme : Terörist için devleti tazminat ödemeye mahkum ediyor..

      TBMM içinde : Terörün sözcüleri devletime küfür ediyor, hakaret ediyor, Kahraman Polis ve Askerime hakaret ediyor, küfür ediyor bizde izliyoruz..

      Terörün ele başı TBMM içinde iken biz dağda arıyoruz !

       Böyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti olur mu ?

      Terörün bitirilmek istediğine ben inanmıyorum !.. inanan varsa bana söylesin !..

      Eğer : Terörü bitirmeyi göze alsak : ABD ve AB ülkelerindeki gibi yasal düzenleme çıkarız , güvenlik güçleri gördüğü yerde , Ankara da TBMM içinde bile iki kaşının ortasından vurduğu gün Türkiye Cumhuriyeti Devleti , devlet olmuş demektir..

      Hani yasa çıkmıştı: Yüzünü gizleyen, eline silah alan vurulacaktı ?

      Adana da terör yandaşları yüzlerini gizleyerek :ortalığı yakıp yıkıyor , üzerinde el bombaları ellerinde silahlar var : biz ise sadece uzaktan izliyoruz..

      Hani Türkiye Cumhuriyeti Devleti nerede ?

      Biz Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Mardin’de Şırnakda, Diyarbakır da Kandilde, Suriye de Ankara da TBMM de görmek istiyoruz..

      Türkiye Sınırları içinde yaşayan herkes şunu açık ve net bilmeli ki : “ Devlette karşı eğleme kalkışan ,  yaparsan bunun bedeli canın ile ödeyeceğini bilmelidir..,”

      Algı operasyonu ile :” Türkiye de Ak Parti hükümeti imparatorluğu var !” gibi sunularak her şeye karşı geliniyor..

      Oysa : Demirel, Erbakan, Türkeş, Özal, Yazıcıoğlu gibi bu iktidarda fanidir.. bir gün ölecek ölümü tadacak bundan kaçış yok.. o saraylarda yarın başkası oturacak biz bunu bile algılamıyoruz..

      Son söz: Terörü bitireceksek bitirmek istiyorsak, Polis yetki ve salahiyeti kanunu , yeniden düzenlenmeli ve dokunulmazlık verilmelidir.. Bir süre sonra siz teröristler öldürdünüz diye dava açılamamalı..

      Terör beyle biter..

       İyi günler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.