"Terör Brüksel’de olunca dikkat çekiyor, Musul’da olunca çekmiyor"

"Terör Brüksel’de olunca dikkat çekiyor, Musul’da olunca çekmiyor"
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, terör saldırılarına verilen tepkilerin olayın yaşandığı ülkeye göre değiştiğini söyleyerek, "Terör...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, terör saldırılarına verilen tepkilerin olayın yaşandığı ülkeye göre değiştiğini söyleyerek, "Terör saldırısı Brüksel veya Paris'te olduysa tüm dünyanın dikkatini çekiyor. Ancak Bağdat'ta veya Musul'da olduysa kimsenin dikkatini çekmiyor" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce'nin Çilimli ilçesinde belediye tarafından verilen iftar programına katıldı. Bakan Özlü iftara gelen vatandaşlarla sohbet etti. Okunan ezan ile birlikte yüzlerce kişi bir arada iftar açtı.

İftar sonrasında bir konuşma yapan Bakan Özlü, terörün küresel bir sorun haline geldiğini belirterek, "İstanbul'da ülkemiz terör saldırısıyla karşı karşıya kaldı. Terörün çirkin yüzünü ne yazık ki bir kere daha gördük. Bu saldırıda hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Terör her anlamıyla küresel bir sorun haline geldi. Terör yangını artık Batı ülkelerine de sıçradı. Son birkaç yıl içinde birçok farklı şehirde farklı terör örgütlerinin saldırıları yaşandı. Dünyanın her yerinde bu tür saldırılar olabiliyor. Ancak bu terör saldırılarına verilen tepkiler saldırıların olduğu ülkeye göre değişiyor. Eğer terör saldırısı Brüksel veya Paris'te olduysa tüm dünyanın dikkatini çekiyor. Ancak Bağdat'ta veya Musul'da olduysa kimsenin dikkatini çekmiyor. Ülkemizde de bazı çevrelerin terör karşısında çok yanlış bir tavır takıldıklarını görüyoruz. Onlar bir terör saldırısında hükümete yüklenecek bir şey bulduk diye seviniyorlar. Devletin yanında değil terör örgütünün yanında saf tutuyorlar. Paris'teki saldırın acısını paylaşıyorlar ama Ankara'daki saldırının acısını paylaşmıyorlar" dedi.

"Milletimiz teröre karşı omuz omuza ve dimdik ayakta"

Bakan Özlü yayın yasakları ile ilgili olarak ise, "Brüksel'deki saldırı ile ilgili yayın yasağına saygı duyuyorlar ama İstanbul'daki yayın yasağını eleştiriyorlar. Ölenlere yaralı kardeşlerimize yakınlarına hiç ama hiç saygı duymuyorlar. Ölenlerin ve yaralıların resimlerini fütursuzca paylaşıyorlar veriyorlar. Bunların kendi ülkelerine karşı neden bu kadar düşmanlık hissi içinde olduklarını anlamak imkansız. Ben onları milletin vicdanına havale ediyorum. Sakın seslerinin çok çıkmasına aldanarak onların büyük bir çoğunluk olduğunu zannetmeyin. Onlar azdır çok olan biziz. Çok olan milletimizdir. Bizim milletimiz her zaman devletin yanındadır. Milletimiz teröre karşı omuz omuza ve dimdik ayaktadır. Cumhurbaşkanımız her fırsatta dile getiriyorsun tek vatan tek devlet tek millet tek Bayrak. Büyük milletimizin duygusu ve düşüncesi budur. İşte ben bu nedenle umut doluyum. Bu milletin her şeye rağmen nasıl birlik ve beraberlik içinde olduğunu görüyorum. O nedenle bu ülkeyi sindiremeyecekler. Bu ülkeye yolundan asla çeviremeyecekler. Bu ülkenin Tarih sahnesinde hak ettiği yeri almasına asla mani olamayacaklar Türkiye yoluna devam edecek çok çalışacağız. Türkiye'de demokrasi ve insan haklarını daha da güçlendireceğiz" dedi.

"Türkiye büyüyor"

Türkiye'nin başkanlık sistemine geçeceğini söyleyen Bakan Özlü, "Başkanlık sistemine geçerek çok daha etkin çok daha verimli bir yönetim modeline kavuşacak. Türkiye'nin Gücüne Güç katacağız. Türkiye dün açılışını yaptığımız Osmangazi Köprüsü gibi yeni yatırımlarla gücüne güç katacak. Türkiye'deki herkesin işi aşı ekmeği büyüyecek. Türkiye ekonomisi çok güçlü kemiklere sahip. Çevremizde karışık ortam yaşanıyor buna rağmen Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor. Yılın ilk çeyreğinde Türkiye ekonomisi yüzde 4.8 büyüdü Türkiye son 26 çeyrektir kesintisiz büyüyor Mayıs ayında ithalatımız yüzde 3.8 oranında azaldı ihracatı yüzde 9.6 oranında arttı ekonomimizin bu gücünü daha da arttıracağız çok daha rekabetçi yenilikçi teknoloji ihraç edecek Türkiye artık teknoloji üretecek ve dünyaya teknolojilerini Türkiye üretecek" dedi.

Açıklamaların ardından Çilimli Kaymakamı Mustafa Sait Arcaklıoğlu Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz Bakan Faruk Özlü'ye hediye takdim ettiler.

"Terör Brüksel’de olunca dikkat çekiyor, Musul’da olunca çekmiyor"

"Terör Brüksel’de olunca dikkat çekiyor, Musul’da olunca çekmiyor"

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.