Terör Örgütüne Operasyon: 14 Gözaltı

Terör Örgütüne Operasyon: 14 Gözaltı
Adıyaman’da polis ekipleri, PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi’ne (YDG-H) operasyon yaptı. Operasyon kapsamında 14 kişi gözaltına alındı.Adıyaman Emni...

Adıyaman’da polis ekipleri, PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi’ne (YDG-H) operasyon yaptı. Operasyon kapsamında 14 kişi gözaltına alındı.

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Ekipleri (TEM) tarafından gerçekleştirilen operasyona çok sayıda polis katıldı. TEM Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyona Özel Harekat Şube Müdürlüğü, Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü de destek verdi. Adıyaman merkez, ilçeler ve köylerde toplam 21 adrese operasyon düzenlenirken, köylerdeki operasyona jandarma ekipleri destek verdi.

YDG-H’ya yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan 14 kişi, polis ve jandarma nezaretinde sağlık kontrolleri yapılmak üzere Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Burada sağlık kontrolleri yapılan kişiler daha sonra Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Adıyaman’da geçtiğimiz günlerde HDP ve DBP tarafından yapılmak istenilen yasa dışı gösteri sonrasında polis araçları taşlanmış ve göstericiler lastik yakarak Karapınar Caddesi’ni trafiğe kapatmıştı. Gözaltına alınan kişilerin bu olaylara karışan kişiler olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.