Teröristlerin panik halindeki konuşmaları telsize yansıdı

Teröristlerin panik halindeki konuşmaları telsize yansıdı
Diyarbakır'ın 3 ilçesine bağlı 39 köy kırsalında ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan "Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam...

Diyarbakır'ın 3 ilçesine bağlı 39 köy kırsalında ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan "Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu" tüm hızıyla devam ederken teröristlerin panik anları telsiz konuşmalarına yansıdı.

Diyarbakır 7'nci Kolordu Komutanlığının sevk ve idaresinde 24 taburun katılımıyla 23 Haziran'da başlatılan "Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu" kapsamında 8 bin 148 araç, 18 bin 733 kişi kontrol edildi, aranan 73 şahıs yakalanırken, 4 kişi uyuşturucu ticareti, terör örgütüne yardım ve yataklık suçlarından çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.

PKK'NIN FİNANS KAYNAĞINA BÜYÜK DARBE

Operasyonlar kapsamında PKK'nın kontrolünde olan ve örgütün finans kaynağı uyuşturucu tacirlerine büyük darbe indirildi. İstihbarat birimleri tarafından tespit edilen, İnsansız Hava Araçları (İHA) tarafından görüntüleri çekilen terör örgütünün finans kaynağı olan kenevir tarlalarına yönelik yapılan büyük operasyonda 11 milyon 59 bin kök Hint keneviri, 1 ton 490 kilogram kubar esrar ele geçirildi. Yapılan çalışmalarda 56 noktada 2 milyon 857 bin kök tespit edilen kenevir olduğu ve bugün bunların da imha edileceği bildirildi.

2 TERÖRİST YAKALANDI

Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve Geçici Köy Korucuları'ndan (GKK) oluşan birlikler tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda 2 terörist yakalandı. Operasyon bölgesinde yapılan çalışmalarda 2 kişi de gözaltına alındı. Lice, Kocaköy ve Hazro ilçesi kırsalında yürütülen büyük operasyonda birliklerin ilerleyişleri devam ediyor. Birlikler karadan PKK hedeflerine doğru ilerlerken, helikopter ve İHA'lar da havadan operasyona destek veriyor. Operasyonlar kapsamında zaman zaman teröristlerle sıcak temas sağlandığı bildirildi.

TERÖRİSTLERİN PANİK HALİNDEKİ KONUŞMALARI TELSİZE YANSIDI

Büyük operasyonda finans kaynağı darbe üstüne darbe yiyen terör örgütü PKK mensuplarının telsiz konuşmaları da güvenlik kuvvetleri tarafından çözüldü. Bölgede gizlenen teröristler ile üstleri arasında geçen telsiz konuşmalarında, bölgedeki teröristlerin panik halinde oldukları anlaşıldı. Bölgede bulunan ve sıkıştıklarını belirten teröristler, bulundukları bölgeden kafalarını çıkaramaz hale geldiklerini söyledi. Bölgedeki teröristlerle konuşan bir terörist ise örgüte ait kenevir tarlalarından kalanların güvenlik kuvvetlerinin eline geçmeden yakılarak imha edilmesi talimatı verdi. Terör örgütünün bölgede bulunan elemanları telsiz konuşmalarının ardından zorla, baskıyla, tehditle çalıştırdıkları köylülere esrarın yakılması talimatını verdi. Yakılan tarlalar ise güvenlik güçlerince görüntüleri alınarak tespit edildi.

Teröristlerin panik halindeki konuşmaları telsize yansıdı

Teröristlerin panik halindeki konuşmaları telsize yansıdı

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.