Teselli Ödülü Alan Öğrenciler, Dereceye Girenlerin Ödüllerini Görünce Gözyaşlarına Boğuldu

Teselli Ödülü Alan Öğrenciler, Dereceye Girenlerin Ödüllerini Görünce Gözyaşlarına Boğuldu
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri, çoğunluğunu maden işçisi çocuklarının oluşturduğu Madenciler İlkokulu öğrencilerine ‘kömürün elmas hali’ pro...

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri, çoğunluğunu maden işçisi çocuklarının oluşturduğu Madenciler İlkokulu öğrencilerine ‘kömürün elmas hali’ projesi kapsamında şiir ve kompozisyon yarışması düzenledi. Yarışmada ile ilk 3’e girenlere hediye verildi. Okulda öğrenim gören bütün çocuklara kırtasiye malzemesi ve engelli çocukların yaptığı oyuncaklar dağıtılırken, yarışmada dereceye giremeyen bazı öğrenciler ilk 3’e verilen hediyelerin bisiklet ve müzik çalar olduğunu görünce gözyaşlarına boğuldu.

Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak Sağlık Yüksek Okulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nün, sosyal sorumluluk projesi dersi kapsamında, öğretim görevlileri Yrd. Doç. Dr. Eda Akbaş ve Yrd. Doç. Dr. Emin Ulaş Erdem, 24 öğrencisiyle ‘kömürün elmas hali’ ve ‘engelleri iyilikle aşan eller’adlı iki proje geliştirdi. ‘Kömürün elmas hali’ projesi kapsamında Kilimli ilçesinde çoğunluğunu madenci çocuklarının oluşturduğu Madenciler İlkokulu’nda okuyan öğrenciler arasında ‘kömür’ temalı resim ve şiir yarışması düzenlendi. Bülent Ecevit Üniversitesi öğretim görevlilerinden oluşan jüri, maden işçilerinin çocuklarının yazdığı yaklaşık 50 şiir ve 25 resim arasından ilk 3’e girenleri seçti.

Dereceye giren minik öğrencilerin Bülent Ecevit Üniversitesi öğretim görevlilerinin oluşturduğu jüri tarafından belirlenmesinin ardından, Madenciler İlkokulu’na giden BEÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri burada öğrencilere hediyeler dağıttı. Yarışmalarda 1’inci olanlara bisiklet, 2’nci olanlara müzik çalar ve 3’üncü olanlara da kırtasiye seti hediye edildi. Dereceye giremeyen öğrencilere de ‘engellilere iyilikle aşan eller’ projesiyle özel rehabilitasyon merkezinde eğitim gören çocukların yaptığı hediyeler verildi.

Madenciler İlkokulu önünde yapılan ödül töreninde minik öğrenciler heyecanla dereceye girenlerin açıklanmasını bekledi. Şiir yarışmasında, 7 yaşındaki Buse Karaoğlu 1’inci, 8 yaşındaki Emirhan Dinç 2’nci, 7 yaşındaki Orhan Karakütük 3’üncü olurken, resim yarışmasında 1’inci 8 yaşındaki Ensar Göktepe, 2’nci 7 yaşındaki Oğuzcan Şalvarcıoğlu, 3’üncü 7 yaşındaki Emirhan Zıvalı oldu. İsimlerinin açıklanmasıyla sahneye çıkan öğrenciler hem ödüllerini aldı hem de eserlerini tekrar katılımcılarla paylaştı. Töreni izleyen diğer çocuklar ise ödüllerin bisiklet ve mp3 çalar olduğunu görünce ağlamaya başladı. Öğretmenlerinin teselli etmeye çalıştığı çocuklara da ‘engelleri iyilikle aşan eller’ projesi kapsamında özel rehabilitasyon merkezinde eğitim gören çocukların yaptığı hediyeler ve kırtasiye malzemeleri verildi. Projeye katılan üniversite öğrencileri de ağlayan çocukları teselli etmeye çalıştı.

Törenin sona ermesiyle birlikte açıklamalarda bulunan Bülent Ecevit Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Eda Akbaş, güzel bir projeyi başarıyla sonlandırdıklarını söyleyerek, “Öğrencilerimiz bu projeyle birer üniversite öğrencisi olarak sosyal sorumluluk kavramlarının gelişmesine ve madenci aileleriyle aralarında duygusal bir köprü oluşabilmesini sağlamaya hedefledik” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Emin Ulaş Erdem de ödül töreninde ağlayan öğrenciler olduğunu, dereceye giremeyen öğrencilere de hediyeler dağıtarak kimsenin gönlünü kırmamaya çalıştıklarını söyledi.

OĞLUNUN YAZDIĞI ŞİİR MADENDE SAKAT KALAN BABAYI DUYGULANDIRDI

Etkinlik kapsamında dereceye giren öğrencilerden biri de Emirhan Dinç oldu. Yazdığı ‘bize ekmek madenden gelir’ şiiriyle 2’nci olan Emirhan Dinç’in yazmış olduğu şiirin 8 ay önce maden ocağında üzerine vagon düşmesi sonucu bacağı sakat kalan babası için yazmış olması duygulandırdı. Emirhan Dinç hediyelerini almak üzere öğrencilerin önüne çıktığında, babası 41 yaşındaki Bahattin Dinç de yanında oldu. Bastonuyla zorlukla kendisine şiir yazmış olan evladının yanında olan baba büyük alkış aldı.

Törenin tamamlanmasının ardından konuşan Bahattin Dinç, oğlunun yazdığı şiirin kendisini çok duygulandırdığını ifade ederek, "Bu duygu anlatılamaz, bana böyle güzel bir hediye vermiş olması çok güzel” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.