Tesk 19. Olağan Genel Kurulu

Tesk 19. Olağan Genel Kurulu
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnaf ve sanatkarı güçlü olan ülkenin ekonomisi de güçlü olur” dedi.

- TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnaf ve sanatkarı güçlü olan ülkenin ekonomisi de güçlü olur” dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) 19. Olağan Genel Kurulu, Rixos Grand Otel’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Büyük Birlik Partisi (BBP) Mustafa Destici, CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün ve çok sayıda davetlinin katılımıyla yapıldı. Genel kurulun açılışında konuşan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye’nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla genel kurulu gerçekleştirmekten dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde esnaf ve sanatkarlarla yaptığı işbirliğinden bahseden Palandöken, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ahiliğin ustalık, çıraklık, kalfalık dönemin olduğunu tekrar tekrar edip Türkiye’de esnaf ve sanatkarları, ahiliği marka yaptınız biz size teşekkür ediyoruz” dedi.

“AHİLİK DUASI ALMAYA DEVAM EDİN”

Ahilik Külliyesi’nin yapımının devam ettiğini belirten Palandöken, açılış kurdelesini bu yılki Ahilik Haftası’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kesmesini istedi. Palandöken, külliyenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlık döneminde verdiği talimatlar ile yapımına başlandığını ve talimatları doğrultusunda da çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Çözüm sürecinden de bahseden Palandöken, akil insanlar grubunda yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Palandöken, Gezi eylemleriyle birlikte ülkenin birlik ve huzurunun bozulmaya çalışıldığını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ahilerin duasını almaya devam etmesini istedi. Esnaf ve sanatkarların güçlü olduğu ülkelerin ekonomisinin de güçlü olacağına dikkat çeken Palandöken, geçmiş dönemlerde esnafa uygulanan faiz oranlarının AK Parti döneminde aşağıya çekildiğini ve esnafın elinin güçlendiğini ifade etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.