Tesk Başkanı Palandöken:

Tesk Başkanı Palandöken:
Sosyal Güvenlik Kurumuna yapılacak yapılandırma başvurularının 2 Şubat’ta biteceğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yapılandırma süresi 3 ay daha uzatılsın” dedi.

- Sosyal Güvenlik Kurumuna yapılacak yapılandırma başvurularının 2 Şubat’ta biteceğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yapılandırma süresi 3 ay daha uzatılsın” dedi.

Esnaf ve sanatkârların ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiğini belirten Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, “Vergi ve prim borçlarını aynı anda ödemeyeceğini düşünen esnafımız yapılandırmada ya vergi ya da sgk primi borçlarından birini tercih ediyor. Bu da 2 Şubat sonrasında esnaf ve sanatkârımız için büyük bir hak kaybına neden olacak. Bu nedenle halen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmekte olan torba kanuna bir madde eklenerek yapılandırma süresi 3 ay daha uzatılmalıdır” ifadesini kullandı.

2 Şubat itibariyle 50 milyar liralık SGK primi borcunun yeniden yapılandırılmasını beklendiklerini belirten Palandöken şöyle devam etti:

“Son yıllarda kayıtlı çalışma oranında çok önemli bir artış var. İnsanlar eskiden olduğu gibi kolayca sigortasız işçi çalıştıramıyor. Bu durum ülkemiz için son derece önemli. Ancak diğer taraftan esnafın SGK primi yükü giderek artıyor ve borçlar zamanla ödenemez bir noktaya geliyor. Bu nedenle borcunu ödemek isteyenlere her türlü kolaylık sağlanmalıdır.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.