Tesk Genel Başkanı Bendevi Palandöken:

Tesk Genel Başkanı Bendevi Palandöken:
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Elinde mesleği olan gençlerimiz teşvik edilip desteklenerek, kendi işini kurmaları sağlanmalıdır” dedi.

- Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Elinde mesleği olan gençlerimiz teşvik edilip desteklenerek, kendi işini kurmaları sağlanmalıdır” dedi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan TESK Genel Başkanı Palandöken, esnaf ve sanatkarın üretim sisteminde ayakta kalması için, çıraklık eğitiminde kalitenin artırılması gerektiğini belirterek, “Esnaf yanında yetişen kalfaların da çıraklar gibi, iş kazası ve meslek hastalıkları sigorta primleri yatırılmalı ve bu gençlere teşvik ücreti desteği sağlanarak, gençler açısından çıraklık sistemi daha cazip hale getirilmelidir. Ustalık belgesi alıp da kendi iş yerini kurmak isteyen gençlere de vergi muafiyeti sağlanarak destek verilmelidir. Bu çerçevede, mesleki kalite standardını sağlamak adına, ülkemizde hayata geçirilmeye çalışılan mesleki yeterlilik sistemine entegre bir çıraklık sistemini çok önemli buluyoruz” dedi.

Mesleki eğitim merkezlerinin yeniden ayağa kaldırılmasını istediklerini kaydeden Palandöken, “Buralardan mezun olan gençlerimizin ustalık belgesi ile birlikte alacakları mesleki yeterlilik belgeleri, AB düzeyinde de geçerli olacaktır. Hem ülkemizde hem de Avrupa Birliği ülkelerinde iş kapılarının açılması sağlanacaktır. Buraya gelinceye kadar da belli destek ve teşviklerin verilmesi faydalı olacaktır. Başta Ahilik geleneğinin çağdaş temsilcileri olan çıraklarımızın lise mezunu statüsüne yükseltilmeleri sağlanmalıdır. Ayrıca 2 yıllık yüksek okullarda okuyan erkek öğrencilerimiz için askerlik sürelerinin kısaltılması da meslek yüksek okullarını cazip hale getirir” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.