Tezcan’a silahlı saldırıyla ilgili davaya devam edildi

Tezcan’a silahlı saldırıyla ilgili davaya devam edildi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın Aydın'da bir restoranda ayağından silahla vurulmasıyla ilgili açılan davanın 2. duruşması yapıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın Aydın'da bir restoranda ayağından silahla vurulmasıyla ilgili açılan davanın 2. duruşması yapıldı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel bundan sonraki duruşmalara CHP olarak katılacaklarını ve mahkemenin bu yöndeki taleplerini kabul ettiğini açıkladı.

Tutuklu sanık Alpaslan Sargın ile tutuksuz sanıklar İrfan Türkmen ve Fatih Yeşilyurt'un yargılandığı davada tutuklu sanık Alparslan Sargın "Saldırıyı vatanım için gerçekleştirdim" diyerek kendini savundu. Duruşmaya müşteki durumundaki Bülent Tezcan katılmazken, tutuklu sanığın tutuksuz yargılanma talebi de reddedildi.

Duruşma sonrası Aydın Adliyesi önünde açıklama yapan CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, saldırının Bülent Tezcan'ın şahsına değil CHP ve CHP'lilere yapıldığını öne sürerek, CHP'nin davaya katılan sıfatı ile davada bulunması yönündeki talebin kabul edildiğini belirtti. Özel, "Diğer bir talebimiz mahkemenin Asliye Ceza Mahkemesinde ağır cezada görülmesi yönündeki talebimiz ise gelecek hastane raporlardan sonra görüşülecek" diye konuştu.

Duruşma dolayısıyla çok sayıda partili Tezcan'a destek vermek amacıyla adliye önünde toplandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.