Tffhg Adıyaman İl Başkanlığı'na Gülbağlar Seçildi

Tffhg Adıyaman İl Başkanlığına Gülbağlar Seçildi
Tek listeyle gidilen Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHG) Adıyaman Şubesi’nin olağan kongresinde mevcut başkan Muzaffer Akif Beyaz aday olmayınca, İsmet Gülbağlar başkanlığa seçildi.

- Tek listeyle gidilen Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHG) Adıyaman Şubesi’nin olağan kongresinde mevcut başkan Muzaffer Akif Beyaz aday olmayınca, İsmet Gülbağlar başkanlığa seçildi.

Dernek binasında düzenlenen kongrenin divan başkanlığını Muzaffer Akif Beyaz yaparken, divan üyeliğini ise Sırrı İnan ve Mehmet Teker yaptı.

Sporun eğitimde önemli bir rol oynadığını ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, “Kurumumuz, hakemlerimiz, gözlemcilerimiz, spor adamları bir bütündür. İlimizde de diğer illerden bir kattan daha fazla genç nüfus var. Bu konuda örnek olmak zorundayız. Hakemlerimizin örnek bir davranış sergilediklerine inanıyorum. Ayrıca hakemlerimiz davranışlarıyla her zaman ilde ve kamuoyunda takdir toplamışlardır. Hakemlerimizin bu davranışlarının devamını diliyorum. Hakem camiasını kutlayarak, bu birlik ve beraberliğinizin sürekli olarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

Daha sonra konuşan, Adıyaman İl Hakem Kurulu Başkanı Mehmet Yapıcı, “Bu kongrenin başta Adıyaman ve Türk hakemlerine hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Ben bugün çok üzgünüm. Konuşacak durumda da değilim. Biz bir liderimizi, hakemlerin lokomotifi olan Muzaffer Akif Beyaz’ı kaybediyoruz. O nedenle pek fazla konuşamayacağım” şeklinde konuştu.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Adıyaman Şubesi Eski Başkanı Muzaffer Akif Beyaz ise, konuşmasında; “Bizden sonra gelecek olan gençlerimizin önünü açmak için böyle bir kararı almış bulunmaktayım. Ancak hakem camiasının abisi olarak yine onların yanındayım. Onların 24 saat emrindeyim. Yeter ki, onlar doğruyu yapsınlar, Adıyaman hakemliğini Türkiye’de örnek teşkil edecek bir duruma getirsinler. Bizim bir yere gittiğimiz yoktur. Yeni yönetimin 24 saat emrindeyiz. Bir daha dünyaya gelsem yine futbol hakemi olurum. Benim hakem arkadaşlarımdan tek istediğim bu fırsatı çok iyi değerlendirmeleridir. Türkiye çapında olan hakemler bu bölgelerden de çıkabilir. Yeter ki, azim, inanç olsun ve doğru olan yapılsın. Hakemlik sayesinde Türkiye’nin birçok yerinde tanındım bunun sayesinde bir saygı gördüm. Bu saygı hakemliğin bana vermiş olduğu bir puandır. Her şeyden önce insanın duruşu çok önemlidir. Bu camia içerisinde hiçbir şekilde bir şey gizli kalmaz. Bu nedenle hakemlerimizin bir duruşu, ideali olmalı. Bir hedefiniz yoksa 'Ben bir üst ligde, Türkiye’nin en üst liginde görev yapacağım' diye bir inancınız yoksa amatörde bu işi yapacaksınız bu işi yapmayın daha iyidir. Sizler ancak birbirinizi severek, bir yere gelirsiniz. Zaten bu iş bir ekip işidir. Bu başarıyı elde etmemin sebebi doğru bildiğimi yapmak, hiç kimseyi kıskanmamak, herkes için iyi şeyler düşünmemdir. Annemin ve babamın duası beni bu noktaya taşıdı. Sizlerin bizlerden daha iyi yerlere gitme şansınız var. Yeter ki, inanın ve bir duruşunuz olsun. 20 yıla aşkın bir süredir bu camia içerisinde yöneticilik yaptım. Belki de istemeyerek de olsa bazı arkadaşlarımızın kalplerini kırmış olabiliriz. Ancak ne yaptıysak, camiamızın bir yere gelmesi için yaptık. Hakkınızı helal edin ben de herkese hakkımı helal ediyorum” dedi.

Yapılan kongre sonrasında Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHG) Adıyaman Şubesi Başkanlığı'na seçilen İsmet Gülbağlar ise; “Derneğimiz bu olağan kongrede bu bayrağı bir önceki dönem başkanlık yapan Muzaffer Akif Beyaz’dan aldığımız yönetimle daha ileri bir seviyeye getirmek için mücadele edecektir. Ayrıca Adıyaman’da faaliyet gösteren bütün hakem ve gözlemcilerimizi bir üst liglerde görmek için elinden gelen çabayı önceki yönetimimizde olduğu gibi bu yönetimimizle de göstereceğiz. Bu başarıyı yakalamak sadece hakemlerimiz ve gözlemcilerimizle yetmiyor. Adıyaman’ın bütün spor paydaşlarının bizlere destek olması gerekiyor. Bu desteklerle hakem ve gözlemciler daha üst liglerde daha iyi performansla daha ileriye yönelik aşamalardan geçeceklerdir. Bizler camiamıza vermiş olduğu emeklerden ötürü Muzaffer Akif Beyaz’a çok teşekkür ediyoruz. Kendisi bizim bir ağabeyimizdir. Bilgisine danışacağımız insanlardan birisidir” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHG) Adıyaman Şubesi yöneticileri tarafından spora ve derneklerine yapmış olduğu hizmetten ötürü Muzaffer Akif Beyaz’a plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.