Ticaret Lisesi Mezunları Pilav Gününde Buluşuyor

Ticaret Lisesi Mezunları Pilav Gününde Buluşuyor
Kahramanmaraş Ticaret Meslek Lisesi Pilav Günü etkinliği bu yılda 17 Mayıs Günü eski adıyla Ticaret Meslek Lisesi Bahçesi’nde yapılacak.

     Geçtiğimiz yıl Kuruluşunun 50.yılı anısına Ticaret Lisesi Mezunları  Pilav Günü etkinliği düzenleyen ve büyük ilgi gören ve kamuoyunda ses getiren   Kahramanmaraş Ticaret Meslek Lisesi Pilav Günü etkinliği bu yılda 17 Mayıs Günü eski adıyla Ticaret Meslek Lisesi Bahçesi’nde yapılacak. Ticaret Meslek Lisesi Mezunları   Komitesi bu yıl toplanarak Pilav Günü’ nü geleneksel hale getirme kararı aldılar.  Geçen yıl yaklaşık 500 kişinin katıldığı dev organizasyona yurdun çeşitli yerlerinden, yurt dışından ve Kahramanmaraş’tan büyük bir katılım olması bekleniyor.

      Kahramanmaraş Ticaret Meslek Lisesi tüm dönem mezunları 17 Mayıs Pazar günü eski günlerini yad etmek, mezunların bir biriyle kaynaşmasını sağlamak ve farkındalık oluşturmak için okul bahçesinde buluşuyor. Dev organize için kamu ve özel sektörde görev yapan 11 kişilik tertip komitesi bir araya gelerek son hazırlıklarla ilgili fikir alışverişinde bulundu.

    Kahramanmaraş Ticaret Lisesi Mezunları Pilav Günü etkinliği tertip Komitesi Başkanı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Ahmet Karacan tertip komitesi üyeleri ile bir araya geldi ve hazırlıklar hakkında bilgi verdi.

     Pazar günü gerçekleşecek etkinlikle ilgili bir açıklama yapan Tertip Komitesi Başkanı Ahmet Karacan, geleneksel hale getirdikleri geleneksel pilav gününe tüm Ticaret Meslek Lisesi mezunlarını belediklerini söyledi. Mezunlar olarak bir aile olduklarını dile getiren Karacan; “Getirdiğimiz pilav günü etkinliğimize dönem ayırt etmeksizin bütün mezunlarımızı bekliyoruz. Biz bir aileyiz. Birlikteliğimizi, gelenekselliğimiz, her şeyimizi burada herkese göstermek istiyoruz. Bütün mezunları bekliyoruz. Şu anda okulumuzun ismi değişti ama buzum gönlümüzde orası hep ticaret meslek lisesi olarak kalacak. Etkinliğimizi de orada yapacağız. Pilav ve dondurma dağıtacağız. Ticaret liselimizin bahçesinde gerçekleştireceğiz. Gösterilerimiz olacak. Folklor ve müzik şöleni olacak. Tanışma fasılları yapacağız. Dayanışma içerisinde hep beraber güzel bir gün geçireceğiz. Sevda denilen şey, yaşanan hatıralardır. Sanatımızın bu güzel şarkısının sözü, bana son günlerde çok daha anlamlı gelmeye başladı. Okulumuzun 50’inci yılında mezunlarla bir araya geldik.  Çok mutlu olduk. Amacımız okulumuzun kuruluşunun 51’inci yılı münasebetiyle geleneksel hale getirdiğimiz Ticaret Lisesi Mezunları Pilav Günü etkinliği’nde eski anılarımızı canlandırmak. Arkadaşlarımızı görmek liseli yılları bir kez daha hatırlamak istiyoruz. Bir kısmı emeklilik çağına gelmiş olan birtakım insanlarımız, bunların yanında eğitim- öğretimine devam eden öğrencilerimizin hepsini bir arada görmek gerçekten çok güzel. Ekinliğimize Bütün mezunları bekliyoruz”

       Tertip Komitesi Üyesi Fatih Köşker ise etkinliğin düzenlenmesindeki temel amacın insanların iş hayatındaki koşuşturmalarından bir günde olsa soluklanıp eski dostlarıyla eski günleri yad etmek, eski mezunlarla yeni mezunları kaynaştırmak olduğunu söyledi. Okula olan özlemlerinin bir günde olsa gidermek ve eski sıra arkadaşlarıyla eski günlere döneceklerini de dile getiren Köşker şöyle konuştu; “Bahanesiz köy ziyareti olmuyor tarzında bir buluşma bahanesi oluşturduk. Ben ticaret lisesinden mezun olalı yıllar oldu. Bir defa diplomamı almaya gittim birde pilav günlerine katılıyorum. Bu tarz bir program da bir günümüzü orada arkadaşlarımızla ailemizle dolu dolu geçireceğiz. Eşlerimiz tanışacak bizler görmediğimiz birçok dostumuzu göreceğiz. İl dışından katılan arkadaşlarımız olacak. Şuan sosyal medya hesaplarımızdan yapmış olduğumuz duyuruların neticesinde ciddi bir rağbet olduğunu görüyoruz. İstanbul’dan Ankara’dan ve Türkiye’nin çeşitli illerinden bu programa katılacak arkadaşlar var. Biz şehrimizde ticaret lisesi mezunlarını gündeme getireceğiz. Hem de kısmet olursa bu etkinliği geleneksel hale getirip, bir bahane oluşturarak bir araya gelmeyi istiyoruz. Hani derler ya gönül ne kahve ister ne çay, gönül bir muhabbet ister. Burada ki pilav günü bir bahanedir. Aslında orada olan şey yıllarca birbirimize duyduğumuz özlemimizi gidereceğiz. Birçok arkadaşımız o sıralara oturduğunda yıllar öncesine gidecektir. Bir Hamal Hasan’ı anacaktır, bir Cahit Hocayı anacaktır. Aramızdan ayrılan arkadaşlarımız ve hocalarımız var. Onları yâd edeceğiz. Tüm bunlardan dolayı dönem ayrımı yapmaksızın tüm ticaret lisesi mezunlarımızı o günkü programı eşleri ve çocuklarıyla bekliyoruz.”

     Ticaret Lisesi Mezunları Pilav Günü etkinliği Komitesi’nde Şu isimler bulunuyor.  Ahmet Karacan, Niyazi Kara, Fatih Köşker, Ali Aydın, Mesut Tuğrul, Fatih Kaygısız,  Murat Eğridağ, Fahrettin Kerim Üstündağ, Süleyman Erdem, Şeref Dere, Saim Çalışkan,  Ökkeş Nergiz, Harun Karasakız, Muhammet Ali Emer, Ahmet Alıçdalı, Uğur Harmanda.

1-339.jpg

2-267.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.