Ticaret Meslek Lisesi 3. Mezunlar Buluşmasına Yoğun İlgi

Ticaret Meslek Lisesi 3. Mezunlar Buluşmasına Yoğun İlgi
Kahramanmaraş Ticaret Meslek Lisesi Mezunları 3. Geleneksel Pilav Günü etkinliğine mezunlar yoğun ilgi gösterdi.

Kahramanmaraş Ticaret Meslek Lisesi Mezunları 3. Geleneksel Pilav Günü etkinliğine mezunlar yoğun ilgi gösterdi. Konuklar girişte komite üyeleri tarafından karşılandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muharrem Erantepli;” Buradan mezun olan bir çok arkadaşım var. Bir çok dönem arkadaşımızla karşılaştık. Eski günleri yad ettik. Gençliğimiz, hatırlarımız gözümüzün önünden geçti. Burada yurt dışı yurt içinden katılanları gördüm. Gerçekten son derece mutlu oldum. Sayın Fatih Mehmet Erkoç’un size selamını getirdim. Sizlere selamı var” dedi. Mezunlar Gününe Almanya, İstanbul, Bursa, Antalya gibi yurt içi ve yurt dışından gelenler katıldı. 3. Geleneksel Pilav Gününde 1964 yılından bu yana mezunların fotoğraflarının yer aldığı slayt gösterisi büyük ilgi gördü. Mezun olanlar ve okul öğretmenleri büyük buluşmadan çok memnun oldular.

1-20160523141129.jpg

22 Mayıs Pazar günü,  okul salonunda gerçekleşen, Ticaret Meslek Lisesi Mezunları 3. Geleneksel Pilav Günü etkinliği, Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması okunması ile başladı.

Mezunlar günü buluşmasının sunuculuğunu Kahramanmaraş Belediyesi Eski Meclis Üyesi ve okul mezunu  Fatih Köşker yaparken, ‘Biz bir aileyiz, Ticaret Lisesi mezunu olmak bir şereftir’ dedi, teröre kurban giden ve şehit düşen asker ve polislerimiz için rahmet diledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muharrem Erantepli yaptığı konuşmada şunları belirtti; “Bu gün güzel bir günde, güzel bir atmosferde güzel insanlarla bir arada olmaktan son derece mutluyum. Kahramanmaraş Ticaret Meslek Lisesi Çok öneli kişileri mezun etmiştir. Biraz önce arkadaşlarla konuşurken benim Maraş Lisesi Mezunu olduğumu ve burada ne işim olduğunu söylediler. Bizde davete icap ettik geldik. Aranızda olmaktan son derece mutluyum. Ben 1974 yılında Kahramanmaraş Lisesi Mezunuyum. Buradan mezun olan bir çok arkadaşım var. Bir çok dönem arkadaşımızla karşılaştık. Eski günleri yad ettik. Gençliğimiz, hatırlarımız gözümüzün önünden geçti. Burada yurt dışı yurt içinden katılanları gördüm. Gerçekten son derece mutlu oldum. Sayın Fatih Mehmet Erkoç’un size selamını getirdim. Sizlere selamı var. Kendisi Ankara’da olduğu için katılamadı. Bu özel günlerde anımsamamız gereken şehitlerimiz gereken şehitlerimizi unutmayalım diyorum. Vatanımızın birliği, beraberleri ve bekası için bayrak inmesin, ezan susmasın diye şehit olan kardeşlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, tertip komitesindeki arkadaşları ve emeği geçen kardeşlerimi kutluyor, gününüz hayırlı olsun diyorum” dedi

2-20160523141129.jpg

Açılış Konuşmasını Tertip Komite Başkanı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Ahmet Karacan yaptı. Karacan yaptığı konuşmada şunları belirtti; “ Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, Değerli Müdürlerim,  Öğretmenlerim, sıra arkadaşlarım ve değerli konuklarımız; Kahramanmaraş Ticaret Meslek Lisesi Mezunları olarak birlik ve beraberliği maddi ve manevi bütünüyle yarınlara taşımak amacıyla, Mezunlar Buluşmalarının üçüncüsünü düzenlediğimiz bu özel ve müstesna günümüze hoş geldiniz. Bir aile düşünün. Binlerce  çocuğu olan, ama her birisinin adeta ailenin tek çocuğuymuşçasına anne ve babasına bağlı olduğu bir aile.

       Annesinden, babasından, abilerinden ve ablalarından hayatı, yaşamayı, hayata bakmayı öğrenen, kişilikleri gelişen ve her ne olursa olsun bunları uygulayan çocukları, binlerce oğlu ve kızı olmasına rağmen sanki her birisi tek çocuğuymuş gibi bağrına basan anne ve babaya sahip bir aile.

3-781.jpg

İşte bu ailenin buluşmasıdır bu gün. İşte bu ailenin devam edebilmesi için amacımız geçmişten geleceğe el ele vererek yarınlara daha güçlü yürüyebilmektir. İnsan olduğu her yere değer katıyor. İnsanı yetiştiren ailesinden sonra en önemli kurum şüphesiz ki okullarımız, öğretmenlerimiz. Mezun olduğumuz okulumuz, kurulduğu ilk günden bu yana kadar önemli insanlar yetiştirmiştir. Mezunlar buluşmasının 3.nü gerçekleştirdiğimiz bugünün devamlılık arz etmesi için bütün mezunlarımızdan gerek desteğin, değerin ve özverinin gösterilmesi icap etmektedir. Bu buluşmamızda, görüyorum ki okulumuzun kurulduğu 1964 yılından bugüne kadar olan tüm mezunlarımızı burada görmekteyim.

Bu özel günde hatıraları yad ederek, eski ve yeni mezunları birbirleri ile kaynaştırmak, mezun oldukları okulumuza ve öğrencilik sıralarına olan özlemlerini bir günlüğüne de olsa o sıcak günlere geri döndürmek istiyoruz. Gençlik yıllarımızı gelecek günlerimiz için şekillendiği, bizlerin bu konuma gelmesinde büyük pay sahibi olan Kahramanmaraş Ticaret Lisesi’ne karşı vefa borcumuz olduğunu düşünüyorum. Gelecekteki mezunlarımızın da bizlerin gurur duyacağı yerlere gelmesini istiyorsak mezunlar günümüze sahip çıkmamız gerekiyor. Bizler bugün bu kültürü canlı tutup paylaşmak için bugün buradayız.

       Bu yıl yapılacak mezunlar günümüzde, ümitlerimizle yeşeren ağaçlarda, meyvelerini topladığımız, sevinçlerimizi paylaşacağımız gün olması dileklerimle, tüm mezunlarımıza tekrardan hoş geldiniz diyerek başta bu organizasyonun tertip edilmesi için benimle birlikte olan tertip komitesindeki arkadaşlarıma, okul müdürümüze ve öğretmenlerimize, organizasyon sponsorlarımıza katkılarından dolayı teşekkür eder, İnşallah gelecek yıllarda da birlikte olmak temennisi ile saygılarımı sunarım” dedi.

4-290.jpg

 Açılış konuşmalarının ardından 1964 yılından bu yana mezunların ve okul idarecilerinin çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan slayt gösterisi yapıldı.  Gösteri salondakiler tarafından büyük alkış aldı.

   Ticaret lisesinden değişik dönemlerde mezun olan ve tertip komitesinde yer alanlara ve sponsor firmalara özel plaketleri verildi.

    Arkasından 26 yıl okulun müdürlüğünü yapan ve Onur ödülünü alan Fatih Mehmet Gökçe, mikrofona geldiğinde çok duygulandığını, heyecanlandığını belirterek, misafirlere seslendi, “Sizleri çok seviyorum. Bu etkinlik 2 yıl üst üste devam ediyor. Ne mutlu Ticaret Lisesi Mezunuyum diyenlere. Şimdi bu okulda Müdür değilim ama nereye gitsem Ticaret Lisesini de yanımda götürüyorum. Ben de okul müdürü olduğum yıllarda bu tür etkinliğin olmasını çok istiyordum. İsteğimde yerine geldi. Çok güzel bir etkinlik.  İlk 2 etkinliğe katılmayı istedim ama katılamadım. Ancak bu sene katılabildiğim ve sizleri hep bir arada gördüğüm için çok mutluyum. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.” şeklinde konuştu.

 Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın Plaketini  Başkanın Ankara’da olması sebebiyle Belediye Meclis Üyesi Ali Aydın, Mado’nun Plaketi’ni  Hacı Fidan,  Sünbül Yemekçiliğin plaketini Adem Bulut, diğer sponsor Furkan Eren, ve Turgut Bal Plaketlerini aldılar.

 Plaket töreninin ardından Okul tarafından hazırlanan ve Okul öğrencilerinin hazırladığı resim sergisi açılışını Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muharrem Erantepli, Dulkadiroğlu Belediye Meclis Üyesi Ali Aydın, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası eski Başkanı Arif Şen ve Ticaret Meslek Lisesi eski Okul Müdürü Fatih Mehmet Gökçe yaptı. Serginin gezilmesinin ardından gelen konuklara  3. Mezunlar buluşması Pilavı, Ayda Yoğurtları ayranı ve  Mado Dondurması ikramı yapıldı.

1964 yılından beri mezun olanlar bir birleri ile hasret giderdi. Dulkadiroğlu Belediyesi tarafında hazırlanan trans önünde günün anısına hatıra fotoğrafları çekildi. Bir sonraki yıl için herkes sözleşti ve bu etkinliğin mutlaka devam edilmesi gerektiği görüşüne varıldı. Emeği geçenlere teşekkür edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.