Tika’dan Suriye, Somali, Irak Ve Yemenli Öğrencilere İftar

Tika’dan Suriye, Somali, Irak Ve Yemenli Öğrencilere İftar
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Suriye, Somali, Irak ve Yemenli öğrencilere iftar programı düzenlendi.TİKA tarafından Suriye, Somali, Irak ve Yemenli öğrencilere Ank...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Suriye, Somali, Irak ve Yemenli öğrencilere iftar programı düzenlendi.

TİKA tarafından Suriye, Somali, Irak ve Yemenli öğrencilere Ankara’da bulunan Gökçek Parkında iftar programı düzenlendi. Suriye, Somali, Irak ve Yemenli öğrenci ve ailelerinin katıldığı iftar programında TİKA yetkilileri de bulundu. Program, Suriyeli ve Somalili çocukların söylediği ilahilerle başladı. Programda yaptığı konuşmada TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, dünyanın her bir köşesinde çeşitli sıkıntılar yaşandığına dikkat çekerek, “Özellikle de ülkemizin etrafında yaşanan çeşitli zorluklar var, misafirler var; onlarla ilgili çalışan bir çok sivil toplum kuruluşlarımız var, girişimcilerimiz var hepsini burada minnetle, şükranla yad etmek istiyoruz. Bu sıkıntılı dönemlerde Türkiye’de kalışlarınız inşallah berekete tebdil olur” ifadelerini kullandı.

Çocukların ilgisinin yoğun olduğu programda TİKA Başkanı Çam, Suriye ve Somali gibi çeşitli ülkelerden sığınmacı olarak Türkiye’ye gelen çocuklarla tek tek ilgilenerek, mutluluklarına ortak oldu.

TİKA’nın birçok coğrafyada çalışma yaptığını belirten Çam, “Şehrimizde bulunan çeşitli aileleri biraraya getirdi. Bizde onlarla birlikte iftar yapacağız. Yetim çocukları var. Somali’den, Suriye’den gelen çeşitli aileler var. Hafızlık eğitimi alan çocuklar var. Onlarla beraber olacağız, onlarla tanışacağız” dedi.

“Böyle özel bir sofrada misafir olmak herkese nasip olmaz” diyen Çam, “Allah’a binlerce şükürle olsun. Sizlerle birlikte olmaktan dolayı şükranlarımı arz ediyorum. Her an her saniye sizlerle birlikte, bütün ruhuyla, bütün kalbiyle, bütün dünyadaki sıkıntıları olanlarla beraber olan; Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve hükümetimizin selamlarını sevgilerini bu vesileyle de iletmek istiyorum” diye konuştu.

Çeşitli ülkelerden Türkiye’ye gelen sığınmacıların durumlarına değinen TİKA Başkanı Çam, şunları kaydetti:

“Sofrada güzel hafızlar var gencecik, küçücük yaşlarda hafızlığa başlamış, çalışmalar yapan ve Türkiye’de eğitim alan çeşitli ülkelerden; Somali’den, Suriye’den, Irak’tan, Yemen’den gelen evlatlar var. Onların hepsini ayrı ayrı görmek, hissetmek çok güzel. Dünyanın her bir köşesinde çeşitli sıkıntılar yaşanıyor. Özellikle de ülkemizin etrafında yaşanan çeşitli zorluklar var, misafirler var; onlarla ilgili çalışan bir çok sivil toplum kuruluşlarımız var, girişimcilerimiz var hepsini burada minnetle, şükranla yad etmek istiyoruz. Bu sıkıntılı dönemlerde Türkiye’de kalışlarınız inşallah berekete tebdil olur. Gelecekte de evlatlarımızın güzel bir şekilde yetişmesine vesile olur. Bu hayırlı evlatları yetiştiren anneleri kutluyorum. Onlara Allah’tan yardım diliyorum.”

TİKA olarak dünyanın çeşitli coğrafyalarında, kalkınma yardımları üzerine çalışmalar yaptıklarına değinen Çam, “Ancak Ramazan vesilesi ile ofislerimizin olduğu yerlerde çeşitli iftar sofralarını, oradaki arkadaşlarımızla tertip ediyoruz. Hemen hemen her akşam bir bölgede iftar programları yürüyor. İftar sofraları, insanların birbirini tanıması, birbirini anlaması ve kaynaşması açısından çok önemli. Bu manada Misafir Derneği’ni kutluyorum” şeklinde konuştu.

TÜRK İŞBİRLİĞİ VE KOORDİNASYON AJANSI BAŞKANLIĞI (TİKA) TARAFINDAN SURİYE, SOMALİ, IRAK VE YEMENLİ ÖĞRENCİLERE İFTAR PROGRAMI DÜZENLENDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.