Tikrit Işid’den Geri Alındı

Tikrit Işid’den Geri Alındı
Irak Başbakanı Haydar El Abadi Tikrit kentinin IŞİD’den geri alındığını duyurdu. Irak Başbakanı El Abadi, dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada Irak hükümetine bağlı birliklerin Tikrit’te büyük bi...

Irak Başbakanı Haydar El Abadi Tikrit kentinin IŞİD’den geri alındığını duyurdu.

Irak Başbakanı El Abadi, dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada Irak hükümetine bağlı birliklerin Tikrit’te büyük bir zafer kazandıklarını ilan etti. El Abadi, Tikrit’in IŞİD’den kurtarılmasını “tarihi bir kilometre taşı” olarak tanımladı. El Abadi’nin sözcüsü Rafid Caburi de Irak ordusunun Tikrit kent merkezindeki hükümet binasına Irak bayrağını diktiğini ve kenti temizlemekte olduğunu ifade etti.

Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’in doğum yeri olan Tikrit, geçtiğimiz yılın Haziran ayında IŞİD tarafından ele geçirilmişti. Bu yılın Mart ayında Irak ordusu, Şii milislerin de katılımıyla 30 bin kişilik bir güç oluşturmuş ve Tikrit’e bir taarruz başlatmıştı.

Bağdat’ın 170 kilometre kuzeyinde yer alan kent, IŞİD’in elindeki Musul ile başkent Bağdat arasında önemli bir bağlantı noktası konumunda. Tikrit Savaşı Musul’a yönelik bir taarruz açısından da test niteliği taşıyordu. ABD öncülüğünde oluşturulan uluslararası koalisyon, Tikrit taarruzu sırasında Irak hükümet birliklerine hava saldırılarıyla destek vermişti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.