Tilbe’nin Hayali Avrupa

Tilbe’nin Hayali Avrupa
Adana Botaş’ın milli pivotu Tilbe Şenyürek ilk hedefinin Avrupa’ya gitmek olduğunu söyledi.

- Adana Botaş’ın milli pivotu Tilbe Şenyürek ilk hedefinin Avrupa’ya gitmek olduğunu söyledi.

Kadınlar Türkiye Kupası için takımıyla birlikte Yalova’da bulunan 1995 doğumlu Şenyürek, özel açıklamalarda bulundu. FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda milli formayı giyen Şenyürek, Galatasaray Odeabank’ın tecrübeli oyuncusu Nevriye Yılmaz’ı örnek aldığını dile getirdi.

"MİLLİ TAKIM KADROSUNDA OLMAK ÇOK HEYECAN VERİCİ ÖNEMLİ BİR TECRÜBEYDİ"

Milli takım forması giymenin heyecan verici olduğunu belirten Tilbe Şenyürek, ”İlk defa milli takımın aday ve resmi kadrosuna girdim. Benim için çok heyecan verici önemli bir tecrübeydi. Takım olarak ilk defa bir Dünya Şampiyonası'na katılmamıza rağmen çok büyük bir başarı elde ettiğimizi düşünüyorum. Bundan ben de büyük tecrübeler kazandım. Takımıma daha yeni geldiğim için çok adapte olamadım. Arkadaşlarımla anlaşma konusunda henüz uyum sağlayamadık. Ama yavaş yavaş milli takımdan aldığım tecrübeleri de Botaş’ta yansıtacağımı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

"HEDEFİM A MİLLİ TAKIM'DA KALICI OLABİLMEK"

Öncelikli hedefinin Avrupa olduğunu belirten genç oyuncu, ”Bundan sonra ki hedefim A Milli Takım'da kalıcı olabilmek. Adana’yı temsil ediyorum hala. Uzun bir kontratım var kulübüm ile. Botaş’ı çok iyi bir şekilde temsil edebilmek ve çok iyi bir oyuncu olabilmek A Milli Takım'ın kalıcı pivotu olmak istiyorum. Daha sonra Avrupa ve WNBA gelir inşallah. Öncelikle Avrupa’yı düşünüyorum. WNBA biraz zor kalıyor sanki. Ama hedefim Avrupa’dır” dedi.

Nevriye Yılmaz’ı örnek aldığını aktaran Tilbe Şenyürek, "Basketbol olarak da dışarıda ki yaşantısı ve hareketleri, tecrübesiyle Nevriye abla benim örnek aldığım insandır. Ama benim idolüm yok. Zira ben idol olmaya çalışıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

TİLBE’NİN HAYALİ AVRUPA

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.