Tıp Fakültesi Öğrencileri 'Meme Kanserine' Dikkat Çekti

Tıp Fakültesi Öğrencileri Meme Kanserine Dikkat Çekti
Türk Tıp Öğrencileri Birliği'ne (TURKMSIC) üye tıp fakültesi öğrencileri, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında açtıkları stant ile vatandaşları bilgilendirdi.

- Türk Tıp Öğrencileri Birliği'ne (TURKMSIC) üye tıp fakültesi öğrencileri, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında açtıkları stant ile vatandaşları bilgilendirdi.

TURKMSIC'e üye olan Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında açtıkları stant ile vatandaşları meme kanseri hakkında bilgilendirdi. Düzenlenen etkinlik hakkında bilgiler veren ERÜ Tıp Fakültesi 2. dönem öğrencisi Tansu Livtopuz, "Biz Türk Tıp Öğrencileri Birliği Halk Sağlığı Çalışma kolu olarak Ekim Ayı Meme Kanseri Ayı'nı halkımızı bilinçlendirerek meme kanseri konusunda onlara broşür dağıtarak ve farkındalık oluşturarak kutlamak istedik. Şunu çok iyi biliyoruz ki, ülkemizde her 8 kadından biri meme kanserine yakalanıyor ve meme kanserine yakalanan her 35 kadından biride hayatını kaybetmektedir. Öldüren kanser değil geç konulmuş teşhisdir. Biz burada kadınlara gücün parmaklarımızın ucunda olduğunu her ay 5 dakikalarını ayırarak meme nuayenesi yaparak. Bir sürü yıllarını kurtarabileceklerini göstermek için burdayız. Sadece birgünlük bir etkinliktir" ifadelerini kullandı.

TURKMSIC Başkanı Bekir Ayyıldız ise, erkeklerde de meme kanserinin görülebileceğini söyleyerek, "Buraya geliş amacımızı arkadaşımız anlattı. Ben daha çok erkeklerde de görülmesini vurgulayacağım. Toplumumuzda bilinen bir yanlış var erkeklerde görünmez diye ama yüzde 3 oranında erkeklerde görünebiliyor ve bizde bunu vurgulamak amacıyla burdayız. Erkeklere anlattığımızda daha çok utandıklarını, şaşırdıklarını gördük. Herkes diyordu ki erkeklerde olmaz kadındaki meme anatomisi ile erkekteki aynı kadınlarda yağ dokusu bulunduğu için erkekler kadınlarda bulunduğunu düşünüyor ama bunu yıkmak için burdayız" dedi.

TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ 'MEME KANSERİNE' DİKKAT ÇEKTİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.