Tiroid Hastasıysanız Kanser Olabilirsiniz

Tiroid Hastasıysanız Kanser Olabilirsiniz
Sarıkamış Devlet Hastanesi Genel Cerrahi birimi sorumlusu Op.Dr. Tolga Önder, ameliyat olan tiroid hastalarının yüzde 19.7’sinde yani 10 hastadan 2’sinde tiroid kanseri olduğu tespit edildiğini belirt...

Sarıkamış Devlet Hastanesi Genel Cerrahi birimi sorumlusu Op.Dr. Tolga Önder, ameliyat olan tiroid hastalarının yüzde 19.7’sinde yani 10 hastadan 2’sinde tiroid kanseri olduğu tespit edildiğini belirtti.

Önder, Kuzey Doğu Anadolu Bölgesi’nde yaşayan ve tiroid rahatsızlığından ameliyat olan 87 hastanın patoloji sonucuna göre yüzde 19.7’sinde kanser tespit edildiğini söyledi.

Tiroid rahatsızlığının yaygın olarak kadınlarda görüldüğünü ifade eden Tolga Önder, “Guatr hastalığı nedeniyle ameliyat ettiğimiz hastaların yaklaşık yüzde 20’sinde tiroid kanseri görüldüğünü saptadık. Çalışmaya göre 87 hastanın sadece 2’si erkek 85’i ise kadın. Bu oran oldukça yüksek.Biz yaptığımız operasyon ve peryodik tedavilerle bu 87 hastamızı iyileştirdik ve kontrolleri devam ediyor.Özellikle bu bölgede yaşayan hastaların dikkatli olması gerektiği sonucunu ortaya çıkarıyor. Pek çok hasta ne yazık ki guatr hastalığını ihmal edip bizlere çok geç başvuruyorlar. Bu da zamanın da müdahale etmemizi engelliyor” dedi.

Tiroid hastalarının geçireceği ameliyatla rahatsızlıktan kurtulabilecekken hastaneye geç başvurmaları nedeniyle ameliyat sonrasında kemoterapi, nükleer tedavi ve ışın tedavisi almak zorunda kaldıklarına dikkat çeken Önder, “Hastalığın nedenleri arasında aşırı radyasyon alımı, genetik başta geliyor. Ailesinde tiroid kanseri bulunanlar, ses kısıklığı gelişenlerin, aşırı kilo verenlerin, aşırı terlemesi olanların mutlaka en yakınındaki genel cerraha gidip tiroidlerini kontrol ettirmeleri gerekiyor. Aksi takdirde beklenmedik sonuçlarla karşı karşıya kalınabilir” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.