Tiyatronun Emektarları Ödüllendirildi

Tiyatronun Emektarları Ödüllendirildi
Beşiktaş Belediyesi, Türk tiyatrosuna emek harcayan birbirinden ünlü oyunculara 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla Suada’da düzenlenen gecede ‘Emek Ödülü’ verdi. Sanata ve sanatçıya verdiği değerl...

Beşiktaş Belediyesi, Türk tiyatrosuna emek harcayan birbirinden ünlü oyunculara 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla Suada’da düzenlenen gecede ‘Emek Ödülü’ verdi.

Sanata ve sanatçıya verdiği değerle bilinen Beşiktaş Belediyesi, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde tiyatro oyuncularını unutmadı. Suada’da organize edilen gecede birbirinden ünlü tiyatro oyuncusuna Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar tarafından ‘Emek Ödülü’ takdim edildi. Gecede aralarında; Zeliha Berksoy, Yücel Ertem, Müjdat Gezen, Göksel Kortay, Nedret Güvenç, Dilek Türker, Ayla Algan ve Ferhan Şensoy’un olduğu birçok oyuncuya ödül verildi. Geceye çalışma programlarından dolayı katılamayan oyunculara ise ödülleri daha sonra takdim edilmek üzere yakınlarına devredildi. Müzik dinletisinin yapıldığı gecede, Türk Tiyatrosu’nun batılı anlamda kurucu ismi olarak bilinen Muhsin Ertuğrul’u anlatan bir de belgesel yayınlandı.

“TİYATRO DA SİYASET GİBİ AŞK İLE YAPILMALI”

Düzenlenen gecenin açılış konuşmasını yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar tiyatro tarihine değinerek, “1961 yılında itibaren bugüne tiyatronun gücünü göstermek, seyirci ile daha iyi iletişim kurmak ve insanlar arasındaki anlayış ve barışı arttırmak için kutlanıyor. Ben de tiyatroya özel bir ilgi duyuyorum. Çünkü siyasette hiç şüphesiz, hitabıyla, vücut diliyle, halkıyla birebir temas ederek yeni bir dünya yaratmaya çalışır. İnsana insanlığa onun değerlerini yükseltmeye ve dokunmaya çalışır. Türk tiyatrosunun duayeni Haldun Taner’in meşhur deyişi ile ‘İki kalas, bir heves’ aynı siyaset gibi tiyatronun da asla para şöhret için değil gerçekten yapılıyorsa aşkla yapılabileceğini en iyi şekilde özetler” dedi.

“HALKIMIZA HAK ETTİĞİ ÇAĞDAŞ BİR ORTAM SUNMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Beşiktaş’ta sanata ve sanatçıya büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Hazinedar, “Tarih ve kültürün kalbi Beşiktaş’ta sanatın tüm dallarına özenle ilgi duyuyor. Dikkatle özenle destek veriyor, sinemadan tiyatroya konserden gösteriye her türlü etkinlik ile halkımıza hak ettiği çağdaş ve sosyal bir ortam sunmaya çalışıyoruz. Uluslararası boyutta hem belediyemizi hem de ülkemizi tanıtacak kültür ve sanat etkinlikleri ile ve kardeş belediyelerimiz ile gerçekleştireceğimiz festivaller birinci önceliğimizdir” şeklinde konuştu.

Öte yandan, geceye katılamayan tiyatro oyuncularının ise yine Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenecek olan bir program ile Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar tarafından ödüllerinin takdim edileceği öğrenildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.