Tkdk’den 10 Milyon Liralık Hibe

Tkdk’den 10 Milyon Liralık Hibe
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Ramazan ayında yatırımcıların yüzünü güldürdü. Bir ayda 19 proje sahibi ile toplam yatırım tutarı yaklaşık 10 milyon liralık hibe sözleşmesi imzalandı.

- Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Ramazan ayında yatırımcıların yüzünü güldürdü. Bir ayda 19 proje sahibi ile toplam yatırım tutarı yaklaşık 10 milyon liralık hibe sözleşmesi imzalandı.

Avrupa Birliği’nden aktarılan kaynakların, Çanakkale’de kullanılmasını sağlamak için proje karşılığında hibe desteği veren TKDK, ramazan ayında 19 proje sahibi ile toplam yatırım tutarı yaklaşık 10 milyon liralık hibe sözleşmesi imzaladı. Kurumun hibe sözleşmesi imzaladığı projeler arasında 3 ahır, 3 tavukhane ve 13 tane de traktör projesi yer alıyor. İmza töreninde konuşan TKDK Çanakkale İl Koordinatörü Ümit Ortan, doğru hazırlanmış projelerin her zaman destek bulacağını ifade etti.

Ortan, Çanakkale’yi hayvancılıkta, üretimde ve turizmde cazibe merkezi ve sektörde söz sahibi bir il haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Yılda 2 veya 3 defa proje kabulü yapan TKDK, mandıralar, kesimhaneler, büyükbaş-küçükbaş hayvancılık işletmeleri, tavukhaneler, pansiyonlar, oteller, meyve-sebze depoları, kırsal alandaki restoranlar ve zeytinyağı fabrikaları için sıfırdan inşaat ve modernizasyona yönelik hibe desteği veriyor.

TKDK’DEN 10 MİLYON LİRALIK HİBE

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.