Tküugd Genel Başkanı Yavuzaslan: "Türkmenler Yalnız Kaldı"

Tküugd Genel Başkanı Yavuzaslan: Türkmenler Yalnız Kaldı
Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Suriye ve Irak Türkmenlerine sahip çıkılması gerektiğini açıkladı.Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazetecil...

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Suriye ve Irak Türkmenlerine sahip çıkılması gerektiğini açıkladı.

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Irak ve Suriye’de Türkmen gazetecilere, sivil toplum örgütlerine ve Irak Türkmen Cephesi’ne yapılan saldırılara karşı sessiz kalınmasını eleştirdi. Yavuzaslan, "Bir kez daha görülmüştür ki Türkmen gazetecilerin haklarını savunan ve onların yaşadıklarını gündeme getiren tek örgüt derneğimizdir. Sık sık yaşanan baskılar ve zulüm nedense gündeme alınmamaktadır. Şunu herkes bilsin ki Türkmen gazeteciler yalnız değildir. Buradan Türkmen davasına sahip olan herkese sesleniyorum. Türkmen gazetecilere ve basın kurumlarına yapılan saldırılara neden sessiz kalındı. Lüks otellerde ya da gezilerde sık sık boy gösteren gazeteciler ve meslek örgütleri nerede?" dedi.

TÜRKÇE KONUŞAN ÜLKELER ULUSLARARASI GAZETECİLER DERNEĞİ GENEL BAŞKANI GÜNGÖR YAVUZASLAN, SURİYE VE IRAK TÜRKMENLERİNE SAHİP ÇIKILAMASI GEREKTİĞİNİ AÇIKLADI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.