TL Karşısında Dolar bozuldu

TL Karşısında Dolar bozuldu
Kahramanmaraş kent merkezinde günlük olarak yayım yapan “Kahramanmaraş’ta bugün” gazetesinin 6 Aralık 2016 tarihli Salı günkü sayısı “TL Karşısında Dolar bozuldu” manşetiyle çıktı.

Kahramanmaraş kent merkezinde günlük olarak yayım yapan “Kahramanmaraş’ta bugün” gazetesinin 6 Aralık 2016 tarihli Salı günkü sayısı “TL Karşısında Dolar bozuldu” manşetiyle çıktı.

İşte haberin ayrıntıları;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dövizini bozdur çağrısı üzerine Kahramanmaraş’ın her kesiminden destek geldi. Vatandaştan gelen aşırı talep nedeniyle döviz büroları, Türk Lirası bulmakta zorluk çekmeye başladı.

DÖNER, İSKENDER, ÇAY, SİMİT BEDAVA

“Dövizini Bozdur, Oyunu Boz” Kampanyasına Kahramanmaraş, yürekten destek veriyor. Esnafından öğrencisine, şoföründen iş adamına kadar herkes kampanyaya destek veriyor. Özellikle Kahramanmaraşlı esnaflar, vatandaşları kampanyaya teşvik etmek için dövizini bozdurana ücretsiz ikramlarda bulunuyor. Kampanyayı sahiplenen esnaflardan kimileri dolarını bozdurup makbuzunu getirene döner ve iskender ikram ediyor. Kimi bedava saç sakal tıraşı ediyor. Bazı Özel Halk Otobüsü şoförleri ücretsiz taşıma hizmeti verirken; Hacı Mehmet Kalay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Kantin İşletmecisi Kadir Gülmezoğlu da 100 dolar bozdurup makbuzunu getirene çay ve simit ikram ediyor.

DÖVİZCİLER TÜRK LİRASI YETİŞTİREMİYOR

Türk lirasının karşısında doların ateşini söndürmek isteyen Kahramanmaraş halkı, dövizini bozdurmak için döviz bürolarına hücum etti. Döviz büroları aşırı talep karşısında Türk Lirası bulmakta sıkıntı çekmeye başladı. Vatandaşların, Cumhurbaşkanımızın çağrısına çok güzel bir şekilde uyduğunu ve yüklü miktarlarda dolarlarını bozdurmak istediğini ifade eden Döviz Bürosu Çalışanı Mustafa Keten, Türk Lirası bulmakta zorluk çektiklerini belirterek; “Vatandaş, 1 doları da varsa getirip bozduruyor 10 bin dolar da olsa getirip bozduruyor. Şu anda biz Türk Lirası sıkıntısı çekiyoruz. Sürekli döviz girdisi oluyor ve sürekli TL veriyoruz. Şu anda vatandaşlara Türk Lirası yetiştiremiyoruz. Aynı zamanda vatandaşlar, altına da dönüyor. Cumhurbaşkanımızın açıklamasının ardından döviz bozdurma işinde bir yoğunluk başladı. Haftanın ilk günü daha da aşırı bir yoğunluk var” dedi.

Son zamanlarda hızlı bir şekilde tırmanışa geçen doların ateşini söndürmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk halkına dövizini bozdur çağrısına Kahramanmaraş’tan da büyük destek geldi. Maraş esnafı, dolarını bozdurup makbuzunu getirenlere karşı ikram yarışına girdi.

Kahramanmaraş’ta “Dolarını bozdur” kampanyasına Hacı Mehmet Kalay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenciler de destek verdi! Okulun Kantin işletmecisi Kadir Gülmezoğlu, kantinin duvarlarına “Bu işyerinde dolar Euro geçersizdir. 100 dolar bozdurup fişini getirene çay ve simit bedava” yazısı astı. Kampanyaya 2 gün içinde 25 öğretmen 5 de öğrenci destek verdi. Ülke ekonomisine destek için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı kampanyaya yürekten destek verdiklerini belirten Gülmezoğlu, “Biz de esnaflar olarak tamamen reisin arkasında duracağız. Biz de elimizden geldiği kadar bu kampanyaya destek verelim istedik. Ben burada kantin işletiyorum. 100 dolarını bozdurup makbuzuyla birlikte gelen öğretmen ve öğrencilerimize çay ve simidi bedava veriyoruz. Şu ana kadar 25 öğretmen, 5 de öğrenci 100 dolarını bozdurduğuna dair makbuz getirdi. Memleketimizin selameti için Cumhurbaşkanımızın başlattığı bu kampanyaya lise çağındaki öğrencilerimizin de sahip çıkması bizleri gururlandırıyor. Birikimi olmayan öğrencilerimiz de anne ve babasına dövizini bozdurmaları yönünde telkinlerde bulunuyor. Esnaflarımız genelde 300 dolar bozdurana ikramlarda bulunuyor. Biz, okul olunca bu rakamı küçük tuttuk ama sürümden kazandık. Şimdiye kadar 3 bin civarında doların bozdurulduğuna dair makbuz aldık. Avrupa’nın oyunlarının bitmesi ve ekonomimizin güçlenmesi için bütün halkımızı ve esnaflarımızı reisimize destek olmaya davet ediyorum” ifadelerine yer verdi.

ŞİMDİ EKONOMİYE SAHİP ÇIKMA ZAMANI!

Cumhurbaşkanının çağrısına destek verdiklerini belirten Bizim Lokanta İşletme Sahibi Fatih Gümüştoka da şimdi ekonomiye sahip çıkma zamanı diyerek işyerinin camına şu yazıyı astı: “300 dolar bozdurup makbuzunu getirene iskender döner bedava.” Fiyat olarak 300 dolar yazdıklarını ancak 100 dolar bozdurup makbuzunu getirene de ikramlarda bulunduklarını dile getiren Gümüştoka, şöyle konuştu: “Sayın Cumhurbaşkanımıza destek için böyle bir kampanya başlattık. 300 dolar bozdurup makbuzunu getirene, arzularına göre İskender ve döneri ücretsiz ikram ediyoruz. Kendimizce biz de böyle katkı yapmak istedik. Biz buraya 300 dolar diye yazdık ama 100 dolar da olsa 50 dolar da olsa dolarını bozduranlara ikram yapıyoruz. Sınır yok. Vatandaşlarımızdan da talep var. Buradan dolarını bozdurmayan vatandaşlarımıza sesleniyorum: Yastık altında ne kadar dolarları varsa hepsini bozdursunlar. Her şey memleketimiz için. Bu ülke bizim, bu ekonomi bizim. Şimdi ülkemize, ekonomimize sahip çıkma zamanı.”

Kahramanmaraş’ta bazı Özel Halk Otobüsü şoförleri de arabalarına “ 100 dolar bozdurup makbuzuyla gelenlere binişler bedava” yazılı notlar astı. Bir giyim firması da işyerinin camlarına 500 dolar bozdurup makbuzuyla gelene gömlek hediye edeceklerini yazdı.

10 KİŞİDEN 8’İ DÖVİZ BOZDURUYOR!

Cumhurbaşkanımızın açıklamasından sonra vatandaşların, dövizini bozdurmak için akın ettiğini bildiren Döviz Bürosu Çalışanı Serdar Arslan, ise şu değerlendirmelerde bulundu: “Önceden döviz alan daha çoktu ama bu kampanyadan sonra büromuza gelen her 10 kişiden en az 8’i dövizini bozduruyor. Bu durumun ülke ekonomisine yapacağı katkıyı düşündükçe biz de mutlu oluyoruz. Vatandaşlarımız, ülkemiz ekonomisi üzerine oynanan bu kirli oyunu bozmak dövizlerini bozduruyor.” 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.