“TL’nin kullanım alanının genişletilmesi gerekiyor”

“TL’nin kullanım alanının genişletilmesi gerekiyor”
Kahramanmaraş Sanayi ve İşadamları Derneği (KASİAD) Başkanı Ali Arpasatan, Kurda ki aşırı dalgalanmanın Türkiye ekonomisine zarar verdiğini belirterek, Türk Lirasının kullanım alanının genişletilmesi gerektiğini vurguladı.

Kahramanmaraş Sanayi ve İşadamları Derneği (KASİAD) Başkanı Ali Arpasatan, Kurda ki aşırı dalgalanmanın Türkiye ekonomisine zarar verdiğini belirterek, Türk Lirasının kullanım alanının genişletilmesi gerektiğini vurguladı. KASİAD Başkanı Ali Arpasatan, Dolarda ki yükselmeler ve kurdaki dalgalanmalarla ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Sürekli iniş-çıkış gösteren döviz kurunun sanayiciyi ve ihracatçıyı mutlu etmediğini dile getiren Arpasatan, dolarda ki yüksek artışların maliyetleri yükselttiğini vurguladı.

 Arpasatan, “TL’nin kullanım alanının genişletilmesi gerekir. Kurda aşırı dalgalanmalar Türkiye ekonomisine zarar vermektedir. Sürekli iniş-çıkış gösteren döviz kuru biz sanayici ve ihracatçıyı mutlu etmemektedir. Bizler hammaddeyi dolarla alırken ihracatımızın önemli bir kısmını Euro bölgesine yapıyoruz. Özellikle dolardaki yüksek artışlar maliyetlerimizi yükseltiyor. Bizim için kurdaki yükseklikten çok Euro/dolar paritesi daha önemli. Bu nedenle bizim için gerçek değerinde TL, her gün inen-çıkan değil stabil kalan döviz daha önemlidir” ifadelerini kullandı.

Kaynak; Manşet Gazetesi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.