Todaie Genel Müdürü Aslan: "Zabıta Mesleğinde Güçlü Bir Kariyer Sistemine İhtiyaç Var"

Todaie Genel Müdürü Aslan: Zabıta Mesleğinde Güçlü Bir Kariyer Sistemine İhtiyaç Var
Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Ender Aslan, zabıta mesleğinde güçlü bir kariyer sistemine ihtiyaç olduğunu ve eğitim düzeyini yükseltmek gerektiğini sö...

Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Ender Aslan, zabıta mesleğinde güçlü bir kariyer sistemine ihtiyaç olduğunu ve eğitim düzeyini yükseltmek gerektiğini söyledi.

Ankara Zabıta Koordinasyon Kurulu tarafından Zabıta Haftası etkinlikleri kapsamında ’Zabıta Teşkilatı’nın Kendini Yenilemesi Zorunluluğu’ ve ’Zabıta Algı Yönetimi’ konulu panel düzenlendi. Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen panelin moderatörlüğünü yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı ve Ankara Zabıta Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdurrahman Karabudak, teşkilatın kuruluşunun 189. yılını 25 ilçe zabıtasıyla birlikte kutlamaktan ayrı bir heyecan duyduklarını söyledi.

Panelde konuşan TODAİE Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Ender Aslan, belediye kanunundaki değişikliklerle alandaki sorunların bir kısmının çözüldüğünü, ancak hala çözülmesi gereken sorunlar olduğunu belirtti. İnsanların yediği gıdadan alışveriş yaptığı pazara, markete kadar hayatının bütün aşamalarında belediye zabıtasının yeri bulunduğunu vurgulayan Aslan, bu nedenle belediye zabıtasının küresel ekonomiye göre teşkilatlanmasının önemine değindi. Aslan, “Alanda uzmanlaşma, özellikle büyükşehir belediye zabıtalarında önemlidir. Meslekte güçlü bir kariyer sistemine ihtiyaç var. Eğitim düzeyini yükseltmek gerekir. Zabıtanın hizmet öncesi eğitimi vardır. Ancak doğrudan meslek yüksekokulu olmalı. TODAİE olarak biz de belediyelere yerinde eğitim veriyoruz" dedi.

Psikolojik Stratejist ve Algı Uzmanı Sevda Güner de, ’Zabıta Algı Yönetimi’ konulu konuşmasında, “Hangi işi icra ediyor olursanız olun şahsiyetiniz, kişiliğiniz, hayata bakış açınız nasılsa, düşünce yapınız nasılsa, işinizi de öyle yaparsınız” diye konuştu.

Zabıta mesleğinin zorluklarından da söz eden Güner, “Bu kadar zor bir iş yaparken ayakta kalmaya ihtiyacınız var. Bu kadar insanla uğraşırken, çatışma yönetirken motivasyonunuzu ayakta tutmaya, daha az yıpranmaya ihtiyacınız var. Denetim psikolojisinde denetleyen de, denetlenen de streslidir. Denetim ve denetlenen arasındaki direnç ve çatışmayı yönetmek zorundasınız. Bütün bunları yapmaya çalışırken de psikolojinizi, motivasyonunuzu ayakta tutmaya ihtiyacınız var" ifadelerini kullandı.

Güner sözlerini, "Geçmiş yaşantıda halkın deneyimleri nasılsa, sizin yaptıklarınızı öyle algılamaya başlar. Ancak bir çok şey değişti. Zabıtanın geçmişteki algısı, çok daha olumsuzdu” şeklinde noktaladı.

ZABITA HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA ZABITA ALGI YÖNETİMİ PANELİ DÜZENLENDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.