Tokat'ın Eski Çöplüğü Yeşil Alan Olacak

Tokatın Eski Çöplüğü Yeşil Alan Olacak
Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun talimatı doğrultusunda, aylardır yangınların devam ettiği eski çöplüğün bertaraf edilerek yeşil alana dönüştürüleceği bildirildi.

- Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun talimatı doğrultusunda, aylardır yangınların devam ettiği eski çöplüğün bertaraf edilerek yeşil alana dönüştürüleceği bildirildi.

Yeşilırmak kenarındaki eski çöplük alanında çıkan yangınlar üzerine Başkan Eroğlu tarafından hazırlatılan “Vahşi Çöp Depolama Alanı Islah ve Rehabilitasyon Projesi” ile sorunun çözülmesi bekleniyor. Tokat Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre; Yeşilırmağı kirleten, yangınlar yüzünden sürekli duman yayan depolama alanı, yeşil alan haline getirilerek hizmete sunulacak. Projelendirme ile ilgili yapılan ihale sonrası yüklenici firmanın çalışmalarına başladığı bildirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Projenin yaklaşık 5 Milyon TL maliyetinin büyük bir kısmı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve AB fonlarından hibe olarak karşılanacak. Yaklaşık bir yılda tamamlanması planlanan proje ile ilgili kurumlarında görüşleri alınarak çalışmalar hızlandırıldı”

TOKAT'IN ESKİ ÇÖPLÜĞÜ YEŞİL ALAN OLACAK

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.