Tomarza Ve Develi’de Coşkulu Açılış Törenleri

Tomarza Ve Develi’de Coşkulu Açılış Törenleri
Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve AK Parti Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki, Tomarza ve Develi’de açılış ve temel atma törenlerine katıldı.Tomarza’da Büyükşehir Belediyesi tarafından Çayinli-Tok...

Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve AK Parti Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki, Tomarza ve Develi’de açılış ve temel atma törenlerine katıldı.

Tomarza’da Büyükşehir Belediyesi tarafından Çayinli-Toklar ve Avşarsöğütlü-Melikviran yollarının açılışı yapılırken, yine Büyükşehir Belediyesi’nce yapılacak olan Kadın ve Gençlik Merkezi, Mesire Alanı ve Pazar Yerinin temeli atıldı. Açılış ve temel atma törenine AK Parti Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki’nin yanı sıra Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel ve İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Milletvekili Adayları Havva Talay Çalış, Avşar Aslan ve Aydın Kalkan, Tomarza protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış törenine Mehmet Özhaseki’ye destek için İstanbul ve Ankara’dan Kayseri’ye gelen Türkiye’nin tanınmış iş adamları Mustafa Çıkrıkçıoğlu, Yaşar Küçükçalık, Harun Yavuz, Mustafa Aksu, Şadan Uzandaç, Celal Poyraz, Ahmet Erciyas, Murat Tuncer ve Ali Bayraktar da katıldı.

Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin Işık’ın teşekkür konuşmasının ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türkiye’de 30’u Büyükşehir olmak üzere 1400 belediye bulunduğunu ve hiçbir belediyenin Kayseri kadar iyi hizmet edemediğini söyledi. Bunun adının Kayseri Modeli belediyecilik olduğunu vurgulayan Çelik, bu modelin mimarının da Mehmet Özhaseki olduğunu kaydetti.

AK Parti Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki de konuşmasına siyasette esas olanın dürüstlük olduğunu vurgulayarak başladı. Siyasette söylenilen sözün bir yere kazındığını ifade eden ve asıl olanın verilen sözleri takip etmek olduğunu dile getiren Özhaseki, “Tomarza bir yıl önce Büyükşehir’e bağlanınca defalarca buraya geldik ve verdiğimiz sözleri bir planlamayla takip ettik. Yasanın birinci senesindeyiz. Hizmetleri görüyorsunuz. Bu hizmetler gelecek yıllarda da devam edecek. Bu hizmetlere bu yıl Büyükşehir Belediyesinin harcayacağı para 17 trilyon lira. Tomarza’nın aylık bütçesi 600 bin TL. Cari harcamalar çıkınca yatırım bütçesine 100 bin TL kalıyor. Tomarza bu yatırımları ancak 170 ayda yapabilirdi” dedi. Bütünşehir yasasına muhalefetin karşı çıktığını da hatırlatan Özhaseki, “Birlikte rahmet, ayrılıkta azap var. Ne geldiyse başımıza ayrılıktan geldi” diye konuştu.

Tomarzalı olan Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel de konuşmasında AK Parti iktidarı ile birlikte yapılan yatırımları anlattı. Tomarza üzerinden Göksun’a uzanan yeni bir yol yapıldığını dile getiren Karayel, bu yolun Kahramanmaraş yolunu 85 kilometre kısaltacağını söyledi.

AK Parti Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki, milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla birlikte Tomarza’dan Develi’ye geçti. Yaya olarak ve esnafları selamlayarak tören alanına giden Özhaseki ve beraberindekiler büyük ilgi gördü. Karacaören-Sindelhöyük yolunun açılışı ile Kadın ve Gençlik Merkezi, Aksu Mesire Alanı ve Pazar yerinin temellerinin atılması için düzenlenen törende Başkan Özhaseki’yi Develi Belediyesi Spor Kulübü Tekvando takımı karşıladı. Milletvekilleri, belediye başkanları ve milletvekili adaylarına Develi’de AK Parti Milletvekili Adayı Halil Ergen de katıldı. Törene ayrıca İstanbul ve Ankara’dan gelen iş adamlarının yanı sıra Ankara İli Kayserililer Derneği Genel Başkanı Ali Ulvi Bakır ve İş Adamı Kurtuluş İnanılır da iştirak etti.

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’ın yapılan ve yapılacak olan yatırımları anlatmasının ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bu hizmetlerin yapılmasına vesile olan Bütünşehir Yasasında Özhaseki Başkan’ın büyük emeğinin olduğunu kaydetti. Develi’ye 41 trilyonluk yatırım geldiğini ifade eden Çelik, “41 kere maşallah” diye konuştu.

AK Parti Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki de konuşmasında “Tarlada izi olanın harmanda yüzü olurmuş. Bizim de Elhamdülillah buralara gelmeye yüzümüz var” diye konuştu. İş yapmanın kolay olmadığını ifade eden Özhaseki, şöyle devam etti: “Önce işinizi ve insanı seveceksiniz. Her türlü yüke göğüs gereceksiniz. İyi niyetli olacaksınız ve Allah rızası için gece gündüz çalışacaksınız.”

Konuşmasında sadece laf üreten muhalefete de tepki gösteren Mehmet Özhaseki, “Bu memleketin hamasete ihtiyacı yok. Öyle milliyetçilik nutukları atarak takla atmalarına gerek yok. İş yapsınlar. Bana bir tane Kayseri’de taş üstüne taş koydularsa göstersinler. Gösteremezler. İktidarlarını gördük. Ama konuşmaya gelince mangalda kül bırakmıyorlar. Milliyetçilik bu değil arkadaşlar. Milliyetçilik elbette vatanı sevmek, bu vatan için gerekirse canından olmak; ama bir taraftan da çalışmak. Bu memleketi ayağa kaldırmak, insanlarını mutlu etmek. Dünya milletleri arasında Türkiye’nin başını dik tutabilmek. Bunun için de fedakarlık ister, adamlık ister, yürek ister, gayret ister. Oturduğun yerden nutuk at. Helal para yeme, boğazından hiç helal lokma geçmesin, bir de nutuk atarak bize milliyetçilik tasla. Hiç kimse yemez bunu” dedi.

Törende Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de bir konuşma yaparak Develi’ye AK Parti iktidarının yaptığı hizmetleri anlattı. Tamer ilçeye Seyrani Üniversitesi açacaklarını da kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından butonlara basılarak temeller atıldı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ESKİ BAŞKANI VE AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYI MEHMET ÖZHASEKİ, TOMARZA VE DEVELİ’DE AÇILIŞ VE TEMEL ATMA TÖRENLERİNE KATILDI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.