Toplu Ulaşımda Bilinçli Sürücüler Geliyor

Toplu Ulaşımda Bilinçli Sürücüler Geliyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, toplu taşımada hizmet kalitesini arttırmak ve sektörde istihdam sağlamak için açtığı “Toplu Ulaşım Sürücü Eğitim ve Meslek Edindirme Kursu” başladı.Ulaşım Planlama...

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, toplu taşımada hizmet kalitesini arttırmak ve sektörde istihdam sağlamak için açtığı “Toplu Ulaşım Sürücü Eğitim ve Meslek Edindirme Kursu” başladı.

Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı ve ASMEK işbirliğiyle gerçekleştirilen kurslar, Atatürk ASMEK, Konuksever ASMEK merkezlerinde veriliyor. MEGEP kapsamında gerçekleştirilen kurs, yoğun ilgi görüyor. Sürdürülebilir ve kaliteli toplu ulaşım hizmeti sağlanması amacıyla verilen kursun, eğitimli sürücü yetiştiren bir akademi haline gelmesi hedefleniyor. Kurs tamamlandığında 2016 yılı sonunda ulaşım sektörüne 1500 eğitimli sürücü kazandırılmış olacak. Toplu taşıma araçlarında çalışan tüm sürücülerin katılımının zorunlu olduğu kursa, ulaşım hizmetleri alanında çalışmak isteyen vatandaşlar da başvurabiliyor.112 saatlik eğitim programında kursiyerler, mesleki, yeterlilik, geliştirme ve uyum odaklı eğitim alıyor. Üç ay süren eğitimin sonunda kursiyerler, MEB onaylı“Toplu Taşım Sürücü Sertifikası” almaya hak kazanıyor. Ayrıca eğitimlerde yüksek performans sergileyerek 70 ve üzeri alan kursiyerlere, Antalya toplu taşım hizmetlerinde çalışabilmesine imkan sağlayacak “Sürücü Kartı” verilecek. Sürücü Kartı alamayanlar toplu ulaşımda çalışamayacak.

İlk etapta Antalya şehir merkezinde açılan kursun, 2016 yılı itibariyle ilçelere de yayılacağı ve tüm Antalya’da toplu taşıma sektörünün kaliteli hizmet standardına kavuşmuş olacağı belirtildi. Projenin ilçelerde de uygulanması ve yaygınlaşmasıyla birlikte Türkiye’de toplu ulaşım sektöründe örnek bir uygulamaya imza atılmış olacağı da kaydedildi.

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN,  TOPLU TAŞIMADA HİZMET KALİTESİNİ ARTTIRMAK VE SEKTÖRDE  İSTİHDAM SAĞLAMAK İÇİN AÇTIĞI “TOPLU ULAŞIM SÜRÜCÜ EĞİTİM VE MESLEK EDİNDİRME KURSU” BAŞLADI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.