“Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi” Afyonkarahisar’da Devam Ediyor

“Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi” Afyonkarahisar’da Devam Ediyor
Türk Kızılayı Derneği tarafından 2007 yılında başlatılan, “Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi-Afet Zararlarını Azaltma Programı” uygulamasının Afyonkarahisar’da devam ettiği belirtildi.Proje...

Türk Kızılayı Derneği tarafından 2007 yılında başlatılan, “Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi-Afet Zararlarını Azaltma Programı” uygulamasının Afyonkarahisar’da devam ettiği belirtildi.

Proje ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Türkiye Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Danıştekin, projenin Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın paydaşlığında uygulanmaya devam ettiğini kaydetti. Danıştekin açıklamasında şunları söyledi:

“Afyonkarahisar’da proje kapsamına 2012 yılında kabettiğimiz saygı ve rahmetle andığımız Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara’nın katılımıyla proje kapsamına alınmıştır. Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi Afet Zararlarını Azaltma Programı olarak proje kapsamında belirlenen öğretmen, din görevlisi, toplum destekli polis ve muhtarlarımızı afetlere hazırlıklı olma konusunda bilinçlendirmek ve halkımıza toplum liderleri vasıtasıyla ulaşmak amaçlanmaktadır. Bu kapsamda ilimizdeki her okuldan iki öğretmen, tüm din görevlileri ve tüm muhtarlara toplum liderliği eğitimi verilmektedir.

Eğitim seminerleri 2012 yılından bu yana Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şubesi öncülüğünde, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle ilk etapta öğretmenlerimize, 2014 yılında ise muhtarlarımıza verilmiştir. Bugün ise Afyon Müftülüğü toplantı salonunda din görevlilerine seminer verilmiştir. Bu eğitimlerle ilimiz genelinde yaklaşık olarak üç bin toplum liderine ulaşılması hedeflenmektedir. Toplumsal olarak afetlere hazırlıklı olmak ve afet zararlarını en aza indirmek konusunda bilinçlendirme çalışmalarının önemi ortadadır. Bu nedenle eğitim faaliyetleri tüm paydaşlarımızla beraber sürdürülecektir.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.