Toplum Sağlığı Merkezinden Stant

Toplum Sağlığı Merkezinden Stant
01-31 Ekim 'Meme kanseri bilinçlendirme ayı' dolayısıyla Kares AVM'de Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Sağlığı Merkezi tarafından bilinçlendirme amaçlı stant açıldı.

- 01-31 Ekim 'Meme kanseri bilinçlendirme ayı' dolayısıyla Kares AVM'de Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Sağlığı Merkezi tarafından bilinçlendirme amaçlı stant açıldı.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından kabul edilen 01-31 Ekim 'Meme kanseri bilinçlendirme ayı' dolayısıyla Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Sağlığı Merkezi tarafından bilinçlendirme amaçlı stant açıldı. Açılan stantlarda ki sağlık personelleri bayanları mamografi ve smear testi haricinde meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve bağırsak kanseri taramaları hakkında bilgi ve çeşitli broşürler vererek KETEM'e davet etti.

Toplum Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi Dr. Simge Özgüner, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ekim ayı içerisinde meme kanseri bilinçlendirme ayı olması sebebiyle halkı bilinçlendirmek için stant açtıklarını söyledi.

Dünya da olduğu gibi Türkiye'de de en çok görülen kanser türleri içerisinde meme kanserinin oluğunu belirten Özgüner, " 60 bin kadın kanseri içerisinde 15 bini meme kanseri oluşturuyor. Yani her dört kanserli kadının bir tanesi meme kanseri. O yüzden meme kanseri bayanlarda oldukça önemli. Bu konuda erken teşhis çok önemli" dedi.

TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİNDEN STANT

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.