Toprak Analizine Destekleme Ödemesi Yapılacak

Toprak Analizine Destekleme Ödemesi Yapılacak
Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan ve gerekli işlemlerini yaptıran üreticilere, Toprak Analizi Destekleme Ödemesi yapılacağını bildirdi.Sa...

Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan ve gerekli işlemlerini yaptıran üreticilere, Toprak Analizi Destekleme Ödemesi yapılacağını bildirdi.

Sağlam, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan ve gerekli işlemlerini gerçekleştiren üreticilere dönemler halinde yaptıkları başvurulara ve tespitlere göre birçok kalemde destekleme ödemesi yapıldığını belirterek, "2015 yılı dosyasını güncelleyen çiftçilerimizden toprak analizi desteği ödemesinden faydalanmak isteyenlerin Bakanlığımızca yetkilendirilmiş laboratuvarlarda 1 Kasım 2014 tarihi ile 1 Eylül 2015 tarihleri arasında toprak analizini yaptırması zorunlu olup bunlarla ilgili belgeleri il ve ilçe müdürlüklerimize teslim etmeleri gerekmektedir. Parsel büyüklüğü 50 dekarı geçen arazilerde toprak analizi yapılmaması halinde o parsel için kimyevi gübre desteği ödemesi yapılmayacaktır. 50 dekarın altındaki alan için toprak analizi yaptırılması halinde bu alan da toprak analizi ödemesinden faydalanacaktır” dedi.

İbrahim Sağlam, olabilecek aksaklıkların önlenmesi için üreticilerin yasal süre içerisinde işlemlerini tamamlamalarının önem taşıdığını söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.