Torbalı Ulaşımı Masaya Yatırıldı

Torbalı Ulaşımı Masaya Yatırıldı
Torbalı Ticaret Odası’nın (TTO) her hafta sektör temsilcileri ile gerçekleştirdiği toplantıların bu haftaki konuğu taşımacılar ve akaryakıt istasyonu sahipleri oldu. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, Torbalı’da taşımacılığın yenide

- Torbalı Ticaret Odası’nın (TTO) her hafta sektör temsilcileri ile gerçekleştirdiği toplantıların bu haftaki konuğu taşımacılar ve akaryakıt istasyonu sahipleri oldu. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, Torbalı’da taşımacılığın yeniden şekilleneceğini söyledi. İZBAN seferlerinin başlamasıyla birlikte taşımacılık sektörünün dizayn edileceğini kaydeden Anık, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZBAN’ın geçiş yaptığı ilçelerdeki minibüs ve dolmuşlarda Kent Kart uygulamasını da hayata geçirmek için çalışma yaptığının altını çizdi. İZBAN’ın ilçe esnafına etkileri konusunu Torbalı Ticaret Odası da daha önce birçok kez gündeme taşımıştı. Toplantıda TTO Başkanı Olgun “Esnafımız kendini yenilemezse İZBAN’dan zarar görür'' uyarısını yeniledi.

‘BİR OLUN, ÖNÜNÜZE DÜŞELİM’

TTO’nun Metropolis Otel’de düzenlediği toplantıya İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PUİS) Başkanı Muhsin Alkan, Torbalı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cıva İsmail Akman’ın da katıldığı toplantıda, taşıma ve akar-yakıt sektörünün sorunları masaya yatırıldı. Meclis Başkanı Erkan Aksoy’un konuşması ile başlayan toplantıda konuşan TTO Başkanı Abdulvahap Olgun esnafa uyarılarda bulundu. Torbalı’da gerek taşımacıların gerekse de akaryakıt istasyonların ilçedeki dev firmalarla çalışması gerektiğine vurgu yapan Olgun, “Eğer bunu gerçekleştirirsek o zaman başarılı oluruz. Ama herkes birbirinin paçasından çekiyor. Bu şekilde bir yere varamayız. Hepimiz bir olalım. Şirketler, kooperatifler veya birlikler olarak fabrikalar ile çalışmıyorsanız, gelin bizzat ben size yardımcı olacağım. Bir olursanız, beraber olursanız önünüze düşerim” dedi.

DOLMUŞLARA KENT KART

Mesleki rekabetin kalite ile olması gerektiğini, fiyat kırarak bir yere varılamayacağını ifade eden Olgun “Biz aynı sektördeki esnaf ve işletmeler için hakemlik görevi üstleniyoruz. Bu konuda her sektöre örnek olacak çalışmalar yaptık. Birbirimizi tüketerek bir yere varamayız. Bu pasta ilçedeki herkese ve herkese yeter. Ancak taşımacılık sektöründeki bu olumsuz durum devam ederse, şirket sahipleri gelecek yıllarda daha büyük sıkıntılar ile karşılaşır” diye konuştu.

Önümüzdeki günlerin Torbalı için çok enteresan olacağını kaydeden İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık ise “İZBAN geliyor, çok yakında seferler başlayacak. İlçenin ulaşımı yeniden dizayn edilecektir. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBAN’ın ulaştığı bölgelerdeki taşıma kooperatifleri ile ilgili bir çalışma içerisinde. Yakında bu Torbalı, Selçuk, Menderes gibi İZBAN’ın geçtiği ilçelerdeki minibüs ve dolmuşlarda Kent Kart’a geçilecek. Şu anda bunun alt yapısı hazırlanıyor” şeklinde konuştu.

KAÇAK AKARYAKITIN ADI REKABET OLMUŞ

Akaryakıt sektörünün temsilcisi olan PUİS Başkanı Muhsin Alkan da, akaryakıt istasyonlarının büyük sıkıntılar içerisinde bulunduğunu söyledi. Taşımacı ve akaryakıt sektörünün etle tırnak gibi olduğunu ifade eden Alkan, “Taşımacılar nasıl zarar ediyorsa, akaryakıt sektörü olarak bizde zor günler geçiriyoruz. Kaçak akaryakıtın ismi rekabet olmuş. Yasal karımız yüzde 5,5. Ancak masrafları çıkardığımızda bu oran yüzde 3’e kadar düşüyor. Maalesef bizim sektörde de birlik ve beraberlik yok. Bir istasyon, ancak işçilerinin masrafını çıkarabiliyor. Bu sayede ayakta kalmaya çalışıyor. Fiyat birliği değil ama makul bir fiyat uygulanması yapılabilir.. Geçmişteki saygınlığımızı kazanmamız için fiyat indirimine veya yasal olmayan yollara girmeyelim” şeklinde açıklamada bulundu.

TORBALI ULAŞIMI MASAYA YATIRILDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.