Torbalı’daki Koruluk Silbaştan Düzenlendi

Torbalı’daki Koruluk Silbaştan Düzenlendi
Kurulduğu 2003 yılından bu yana birçok defa düzenleme yapılan Torbalı’daki Muzaffer Kebapçıgil Koruluğu’na 10 yıl sonra büyük ve geniş kapsamlı bir bakım yapılıyor. Yaklaşık 1 ay önce Belediye tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında koruluk adeta başt

- Kurulduğu 2003 yılından bu yana birçok defa düzenleme yapılan Torbalı’daki Muzaffer Kebapçıgil Koruluğu’na 10 yıl sonra büyük ve geniş kapsamlı bir bakım yapılıyor. Yaklaşık 1 ay önce Belediye tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında koruluk adeta baştan yenileniyor. Spor yapmak isteyen vatandaşların ve Torbalılıların keyifli vakit geçirebilmek için çok sık kullandıkları sosyal alanların başında gelen Koruluktaki çalışmalar önümüzdeki günlerde tamamlanarak tekrar hizmete açılacak.

MEVCUT HAVUZDAN 4 KAT DAHA BÜYÜK SÜS HAVUZU YAPILIYOR

Çalışmalar kapsamında Koruluk içindeki koşu pisti tartan pist haline getiriliyor. Yani zemin yumuşak ve spor zemini haline getirilerek kas sakatlanmalarının önüne geçilecek malzemeden yapıldı. Zarar görmüş oturma grupları yenilenirken, diğer masalar tekrar boyandı. Kuruyan çim alanları tekrar çimlendirilerek yeşil bir görünüme kavuşturuldu. Ayrıca doğal sebeplerle kuruyan ağaçlar sökülerek, yerine ağaç başına 5 adet fazladan fidan dikildi. Koruluk içinde bulunan süs havuzu ise yeniden yapılarak 4 kat daha büyük bir süs havuzu koruluğa kazandırıldı.

ENGELLİLER İÇİN TUVALET YAPILDI

Çalışmaların devam etmesi nedeniyle giriş ve çıkışların kapalı olduğu Muzaffer Kebapçıgil Koruluğu önümüzdeki günlerde yeniden kapılarını açacağı kaydedildi. Bay ve bayan fitness aletlerinin bulunduğu bölgenin zemini ise asfaltlanarak çamur ve toprak zemin temizlenmiş oldu. Tahrip olan oyun grupları yenilendi ve koruluk içindeki çöp kutuları değiştirildi. Alan içinde bulunan tuvaletler ise yeniden inşa edildi ve engellilerin rahatça kullanabileceği ‘engelli tuvaleti yapıldı.

SİVRİKAYA: ‘BELEDİYEMİZ YEŞİLE ÖNEM VERİYOR’

Belediye ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Yıldız Sivrikaya, “İlçemize son yıllarda çok sayıda yeşil alan kazandıran belediyemiz, mevcut yeşil alanlarımızı da değerlendirip sosyal hayata kazandırmaya devam ediyor. Çok sayıda yeni sosyal alan yaratılırken, mevcut yeşil alanların da bakım ve onarımı düzenli bir şekilde yapılıyor. Son olarak da vatandaşlarımızın yoğunlukla kullandığı Muzaffer Kebapçıgil Koruluğu’nda çalışma başlattık. Buradaki yürüyüş ve koşu pisti tartan pist haline getirilecek” şeklinde konuştu.

TORBALI’DAKİ KORULUK SİLBAŞTAN DÜZENLENDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.