Torku Konyaspor Tarihinde Bir İlk

Torku Konyaspor Tarihinde Bir İlk
Torku Konyaspor, Süper Lig tarihinde ilk kez 7 maç üst üste kaybetmediği bir seri yakaladı.Yeşil-beyazlı takım, Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında dün sahasında Akhisar Belediyespor’u 2-1 mağlup ed...

Torku Konyaspor, Süper Lig tarihinde ilk kez 7 maç üst üste kaybetmediği bir seri yakaladı.

Yeşil-beyazlı takım, Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında dün sahasında Akhisar Belediyespor’u 2-1 mağlup ederek puanını 38’e çıkardı ve Süper Lig tarihinde ilk kez 7 maç kaybetmeme başarısı elde etti. Torku Konyaspor, son 7 haftada oynadığı maçlardan 4 galibiyet 3 beraberlik alarak ligde müthiş bir çıkış yakaladı. Yeşil-beyazlılar sırasıyla oynadığı Fenerbahçe, İstanbul Başakşehir, Kasımpaşa, Kardemir Karabükspor, Trabzonspor, Gaziantepspor, Akhisar Belediyespor maçlarında yenilgi yüzü görmedi.

"BAŞARI TESADÜF DEĞİL"

Ligde 8. sırada bulunan Torku Konyaspor’da basın sözcüsü Ahmet Baydar, yakalanan başarının tesadüf olmadığını belirterek, “Ligin 21. haftasında deplasmanda Kayseri Erciyesspor’a karşı alınan yenilgi takımımız adına bir milat oldu. O maçtan sonra oynanan 7 maçta yenilgi yüzü görmedik ve bu süreçte 4 galibiyet, 3 beraberlik alarak 15 puanla müthiş bir çıkış yakaladık. Bu başarı bir tesadüf değil, oyuncularımızın inançlarının ve mücadelelerinin sahadaki yansımasıdır. Takımımız yaşanan sakatlıklara rağmen bunları bahane etmeden mücadelesini sürdürüyor. Yakalanan yükselişte başta teknik heyetimiz ve oyuncularımız olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyoruz. Kalan haftaları da en iyi sonuçlarla kapatıp ligi en iyi yerde tamamlayacağız” dedi.

"GALİBİYETİ HAK ETTİK"

Dün oynanan Akhisar Belediyespor karşılaşması boyunca ortaya konulan oyun ve mücadele ile galibiyeti hak ettiklerini söyleyen Ahmet Baydar, “Seyircimizin önünde stresi ve zorluk derecesi yüksek bir maç oynadık. Mağlup duruma düşmemize rağmen oyunu bırakmadık ve ilk yarının son dakikasında gelen gol takımımızın soyunma odasına moralli girmesini sağladı. İkinci devrenin başında öne geçmemiz mücadele gücümüzü arttırdı. Kalan dakikalarda bizim ve rakibimizin değerlendiremediği fırsatlar ve direkten dönen toplar var. Gerçekten seyir zevki yüksek ve sonu bizim adımıza iyi biten bir karşılaşma oldu. Üst gruptaki yerimizi sağlamlaştırma adına çok değerli bir galibiyet aldık. Desteğini her zaman olduğu gibi esirgemeyen taraftarlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.