Tosya Emniyet Müdürlüğü Muhtarları Maganda Konusunda Uyardı

Tosya Emniyet Müdürlüğü Muhtarları Maganda Konusunda Uyardı
Kastamonu ili Tosya ilçesi İlçe Emniyet Müdürlüğü mahalle muhtarlarıyla maganda toplantısı yaptı. Ana gündem maganda olan toplantı 3 başlık altında yapıldı. Maganda, konut güvenliği ve motosiklet konu...

Kastamonu ili Tosya ilçesi İlçe Emniyet Müdürlüğü mahalle muhtarlarıyla maganda toplantısı yaptı. Ana gündem maganda olan toplantı 3 başlık altında yapıldı. Maganda, konut güvenliği ve motosiklet konularında mahalle muhtarları bilgilendirildi.

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan bir düğünde bir magandanın silahının ateş alması sonucu 1’i ağır 10 kişi yaralanmıştı.Gelişen olaylar sonrası vatandaşları sürekli uyaran İlçe Emniyet Müdürlüğü yaşanan olayın ardından tedbirleri artırdı. Vatandaşın düğünlerini huzurlu ve güvenli ortamda yapması amacıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü dün mahalle muhtarlarıyla asayiş toplantısı düzenledi.

İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Kıraç’ın başkanlığında yapılan asayiş toplantısına Karakol Amiri Komiser Zafer Çalık, Asayiş Grup Amiri Yavuz Duyar, polis memurları ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda konuşan İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Kıraç düğünlerde çok silah atıldığına dikkat çekerek bu durumun oldukça tehlikeli olduğunu söyledi. Kıraç, özellik gençlerin silah kullandığını ve katılımcıların hayatını tehdit ettiğini, geçtiğimiz hafta sonu Yazıçam Mevkii’ndeki bir düğünde yaşanan olayda 10 kişinin yaralandığını hatırlatarak, olayın halkın huzurunu bozduğunu ve düğüne katılan vatandaşların hayatını tehdit ettiğini söyledi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak düğünlerde silah atmaya karşı tedbirlerin artırıldığını belirten Kıraç silaha karşı halkı bilinçlendirmek amacıyla düğünlerde görünen yerlere afişlerin asılacağını ve bilgilendirme broşürü dağıtılacağını söyledi.

İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Kıraç, mahalle muhtarları tarafından düğünlerde silah atılmaması konusunda düğün sahibi ve katılımcıların uyarılması gerektiğine dikkat çekerek silah atmaya devam edenlerin 155 polis hattına bildirmelerini istedi. Kıraç uyarı ve ikazlara uymayarak silah atan vatandaşların haklarında işlem yapılacağına vurgu yaptı.

Toplantının ikinci gündem maddesi konut güvenliği. İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Kıraç geçtiğimiz Çarşamba günü yaşanan hırsızlık olayına değindi. Hırsızlığın meydana gelmesinin ardından işyerinde bulunan güvenlik kamerası kayıtlarının zanlıyı ele verdiğini ve polisin görüntüleri incelemesinin ardından zanlıyı yakalayarak adalete teslim ettiğini söyledi. Kıraç konut güvenliği açısından işyerlerine alarm, kayıt tutan güvenlik kamerası taktırılmasının caydırıcı olduğuna dikkat çekti.

Toplantıda üçüncü gündem olan motosiklette ise Emniyet Müdürü Yavuz Kıraç; ehliyetsiz motosiklet kullanmanın cezasının 3 bin 200 TL olduğunu ve uygulamaların şehrin farklı noktalarında sürekli devam ettiğini belirtti.

POLİS MUHTARLARA BİLGİ VERDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.