Tosya’da Namazla Diriliş Konferansı Düzenlendi

Tosya’da Namazla Diriliş Konferansı Düzenlendi
Kastamonu’nun Tosya İlçesinde Tosya İlçe Müftülüğü ve Tosya Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü tarafından İlçe Müftülük Konferans salonunda Namazla Diriliş konulu konferans düzenlendi.Program saygı d...

Kastamonu’nun Tosya İlçesinde Tosya İlçe Müftülüğü ve Tosya Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü tarafından İlçe Müftülük Konferans salonunda Namazla Diriliş konulu konferans düzenlendi.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan konferansa Tosya İlçe Müftüsü Basri Bektaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu ve Tosya İmam Hatip Lisesi müdürü Mesut Şeker ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlahiyatçı yazar Ahmet Bulut’un konuşmacı olarak sunduğu “Namazla Diriliş” konferansına halk yoğun ilgi gösterdi.

Tosya Müftülük Konferans salonunda düzenlenen konferansta çok sayıda Tosyalı bir araya geldi. İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut’un kendine has anlatımı ile gerçekleşen “Namazla Diriliş” konulu konferansta namazın önemi anlatıldı. Konferans salonunu dolduran davetliler, Ahmet Bulut’un hikâyelerle desteklenen anlatımını dinlerken duygu dolu anlar yaşadı. Bulut, Hz. Muhammed’e (s.a.v) peygamberliğin pazartesi günü verildiğini, salı günü ise namazın emredildiğini belirterek, namazın önemine dikkat çekti. “Namaz kılmamak küçük bir problem değildir” diyen Ahmet Bulut, Hz. Peygamber’in hayatından örnekler verdi. Bulut, “Allah’la aranızın nasıl olduğunu merak ediyorsanız namazla aranıza bakın. Kul namazda kimle sohbet ettiğini bilseydi asla namazı terk etmezdi. Çocuklarımız namaz kılmaya teşvik etmemiz gerekir. Onlar dünyaya tertemiz olarak geliyor onları biz eğitim Müslüman olarak yetiştirmeliyiz. Bunun vebali anne ve babaların. İyi bir Müslüman namaz kılarak olunur” dedi.

TOSYA’DA NAMAZLA DİRİLİŞ KONFERANSI DÜZENLENDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.