Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden ‘Kutlu Doğum Haftası’ Etkinliği

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden ‘Kutlu Doğum Haftası’ Etkinliği
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri kapsamında Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde güzel bir etkinlik düzenledi.

- Trabzon Büyükşehir Belediyesi ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri kapsamında Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde güzel bir etkinlik düzenledi.

Program öncesi Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan meslek edindirme kurslarından biri olan tezhip sanatı kursuna katılan öğrencilerin hazırladığı tezhip sergisinin açılışı yapıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Kanca, meclis üyeleri, daire amirleri ve vatandaşların katılımıyla açılan sergi de yaklaşık 150 eser yer alıyor. Sergiyi gezerek başarılı çalışmalarından dolayı tezhip öğretmeni Selma Berber’i tebrik ederek çiçek veren Kanca, serginin 10 gün boyunca ziyaretçilere açık olacağını belirterek tüm vatandaşlardan sergiyi gezmeleri isteğinde bulundu.

Sergi açılışının ardından Kur’an tilaveti ile başlayan etkinlikte şef Hüseyin Serdar Birinci yönetimindeki Trabzon Büyükşehir Belediyesi Tasavvuf Musikisi Korosu muhteşem bir konser verdi. Daha sonra şairler Ender Topsakal, Tahir Usman ve Sebahattin Şentürk tarafından sunulan ‘Kutlu Doğum Şiir Dinletisi’ katılımcılardan büyük alkış aldı.

Başkan vekili Kanca etkinliğin sonunda yaptığı konuşmada, “Ne mutlu bizlere ki böyle yüce bir peygamberin ümmetiyiz. Ne mutlu bizlere ki sabahlara kadar uyumayıp ‘ümmetim ümmetim’ diye ağlayan ve bizim kurtuluşumuz için dua eden o yüce Peygamber’in ümmetiyiz. Bu mübarek gecede sizlerle birlikte olmaktan dolayı son derece mutluyum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kulandı.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in(sav) gelişiyle cahiliye döneminin sona erdiğini ve İslam’ın güneşinin bütün cihana yayıldığını kaydeden Kanca, “Ama gelinen noktada bugün bakıyoruz ki İslam alemi inim inim inliyor, kan ağlıyor. Mısır’da, Suriye’de, Myanmar’da, Irakta Müslümanlar esaret ve zülüm altında. Şu anda gerçekten Peygamber efendimizin duasına, merhametine, şefaatine en çok ihtiyaç duyduğumuz günleri yaşıyoruz. ‘Şefaat ya Resulullah’ diyoruz. Bizler biliyoruz ki Cenab-ı Allah nurunu mutlaka tamamlayacak ve zafer er geç İslam’ın olacaktır. Buna yürekten inanıyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı.

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ‘KUTLU DOĞUM HAFTASI’ ETKİNLİĞİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.