Trabzon Sertifikalı Turist Rehberi Arıyor

Trabzon Sertifikalı Turist Rehberi Arıyor
Yaklaşan turizm sezonuna, kapsamlı ve donanımlı girmeyi planlayan Trabzon’da büyük bir eksikliği olan bölgesel turist rehberliği ile ilgili olarak açığı doldurmak için sertifika programı düzenleniyor....

Yaklaşan turizm sezonuna, kapsamlı ve donanımlı girmeyi planlayan Trabzon’da büyük bir eksikliği olan bölgesel turist rehberliği ile ilgili olarak açığı doldurmak için sertifika programı düzenleniyor.

Konu ile ilgili olarak Turist Rehberler Birliği, bu sertifika programlarından birini de Trabzon’da açmaya karar verdi. Derneğin, ‘www.tureb.org.tr’ adresinden başvuru ile ilgili bütün detay açıklama ve formlara ulaşılabiliyor.

Trabzon’da da düzenlenecek sertifika programına son başvuru tarihinin 9 Mart olduğunu kaydeden Kültür ve Turizm İ Müdürü İsmail Kansız, çalışan çalışmayan, iş arayan ve turizm hobisi olan 4 yıllık üniversite mezunlarını sertifika programına katılmaya çağırarak “Turizm sezonunda, yetişmiş birer turist rehberi olarak bu geniş ailemize ilgi duyanları katılmaya bizimle mesai arkadaşı olmaya çağrıyoruz ” dedi.

SINAVLAR 21-25 MART’DA

Bölgesel Turist Rehberlerinin yetiştirilmesi ile ilgili başvurular 9 Mart’a kadar alınacak. Bu başvurulardan sonra da 21-25 Mart tarihleri arasında Trabzon’da sınav yapılacak. Sınav yeri ve zamanı saati, ilgili internet sitesinden duyurulacak.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Kansız, Almanca, Fransızca, İngilizce, Arapça, Japonca, Rusça, Farsça, Yunanca, Romence, Sırpça, Slovakça, İsveççe, Çekçe, Hollandaca, Danimarkaca, Korece ve Çince dillerinde Bölgesel Sertifika Programı düzenleneceğini belirterek Bölgesel Turist Rehberi olmaya hak kazananların bu yaz dönemi Trabzon ve çevresi ile ilgili çalışmalarında iş disiplinlerini bozmadan ve istekli arzulu bir çalışma temposu ile görev yapmaları halinde aylık ortama bin 500 liraya yakın bir kazancı olacağını söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.