Trabzon’da Haluk Pekşen Rüzgarı

Trabzon’da Haluk Pekşen Rüzgarı
CHP Trabzon 1. sıra milletvekili adayı Haluk Pekşen, seçim gezilerinde ekonomideki son duruma vurgu yaparken, sahilde yürüyüş yapan Trabzonlular’la sohbet etti.Pekşen, ilk olarak Karşıyaka mahallesind...

CHP Trabzon 1. sıra milletvekili adayı Haluk Pekşen, seçim gezilerinde ekonomideki son duruma vurgu yaparken, sahilde yürüyüş yapan Trabzonlular’la sohbet etti.

Pekşen, ilk olarak Karşıyaka mahallesinde partililere seslendiği salon toplantısında ülke ekonomisiyle ilgili çarpıcı rakamlar verdi. TUİK’in verilerinden yola çıkan Pekşen, “Bunların tamamı Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi kayıtlarıdır. Bakın diyor ki son 9 yıldır ödenmiş olan faizler. AK Parti iktidarının hani mucizesi var ya, anlatıyorlar ya, bakın ne olmuş tefeciden borç almışız, cumhuriyet birikimlerinin tamamını satmışız ve faiz ödemişiz.

Bakın burada AK Parti iktidarının 10 yılında Türkiye’de yapılan yatırımlar, ödenen faizler. AK Parti nasıl iktidarda kaldı diye hani kafanızda soru işaretleri var ya, soruyoruz ya nasıl kaldılar. İşte böyle kaldılar. Hep tefeciden borç para aldılar, sıcak para aldılar, onlar sordu, ‘Nasıl ödeyeceksiniz?’ Telekom’u satarız, Tüpraş’ı satarız, Petkim’i satarız, oto yolları satarız, köprüleri satarız, satarız, satarız, sattılar mı? ‘Babalar gibi’ sattılar. Bakın rakama bakar mısınız? 501 milyar, sattılar ve faize verdiler. Bunlar onların rakamları. TUİK’in rakamları arkadaşlar. Özel sektör borcu olarak. 2002 yılında 129 milyar lirada devraldılar,10 yıl sonra 350 milyar olmuş. Yani habire borçlanmışız. Borçlanarak vatandaşa kredi kartı vermişler, otomobil almışlar, borçlanarak yemiş içmişler ayakkabı kutularını doldurmuşlar.Yani devlet borçlanmış, özel sektör borçlanmış, şirketler borçlanmış, insanlar kredi kartlarıyla borçlanmış ve gırtlağımıza kadar borca batmışız. Size yalnızca rakamları anlatıyorum. Bunlar Türkiye’nin gerçekleri. Türkiye’deki şirketler var ya, limitet şirketler, anonim şirketler. Onların borçları, özel sektörün borçları dışında. 2002 yılında 56,2 milyar, şimdi 605 milyar. Yani kredidöterler gırtlaklarında” şeklinde konuştu.

Vatandaşın sıcak para tuzağıyla ve kredi kartları üzerinden kıskaca aldığını da belirten Pekşen, “Bakın bu konuda da rakamlarla bilgi vereyim sizlere. Sıcak para dedik ya, cebimizdeki kredi kartları. 2002 yılında kredi kartlarının büyüklüğü 4,6 milyar dolar. 2013’de ne olmuş, biliyor musunuz? 160 milyar dolar. Yani 155 milyar dolar borç pompalamış vatandaşına. Kredi kartlarınızın akıbeti ne oldu? İcra dairelerindeki dosya sayısına bakarsanız kredi kartlarımızın akıbetini görürsünüz. Gırtlağına kadar vatandaş da borçlu” ifadelerini kullandı.

CHP milletvekili adayı Haluk Pekşen daha sonra Beşirli sahil şeridinde yürüyüş yapan insanlarla sohbet ederek CHP’nin politikalarını anlattı.

CHP TRABZON MİLLETVEKİLİ 1. SIRA ADAYI HALUK PEKŞEN, TÜRKİYE EKONOMİSİNİN AK PARTİ TARAFINDAN GIRTLBAĞA KADAR BATIRILDIĞINI SÖYLEDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.