Trabzonspor Avrupa'da 112. Randevusuna Çıkıyor

Trabzonspor Avrupada 112. Randevusuna Çıkıyor
UEFA Avrupa Ligi Play-off turu ilk maçında sahasında Rusya'nın Rostov takımıyla karşılaşacak olan Trabzonspor, Avrupa'da 112. randevusuna çıkıyor.

- UEFA Avrupa Ligi Play-off turu ilk maçında sahasında Rusya'nın Rostov takımıyla karşılaşacak olan Trabzonspor, Avrupa'da 112. randevusuna çıkıyor.

Bordo-mavililer, Avrupa kupalarında bugüne kadar yaptığı 111 maçta 42 galibiyet, 40 mağlubiyet ve 29 beraberlik aldı. Avrupa arenasında rakip fileleri 148 kez havalandıran Karadeniz ekibi, kalesinde ise 152 gol gördü. Trabzonspor ilk olarak 1976-1977 sezonunda başladığı Avrupa serüveninde Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 28, 2009-2010 sezonundan itibaren UEFA Avrupa Ligi adıyla düzenlenmeye başlanan eski adıyla UEFA Kupası'nda 63, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 12 ve UEFA İntertoto Kupası'nda 8 maç oynadı.

GEÇTİĞİMİZ SEZON TARİHİ BAŞARI YAKALADI

Trabzonspor, geçtiğimiz sezon Avrupa kupalarında kulüp olarak tarihi bir başarıya imza attı. Eleme maçlarından çıkarak gruplara kalma başarası gösteren Karadeniz ekibi, yer aldığı J Grubu'nu İtalya'nın köklü kulüplerinden Lazio'nun önünde lider tamamlayarak bir üst turda Juventus'un rakibi olmuştu. İki maçta da rakibine 2-0'lık skorlarla mağlup olan Trabzonspor, Avrupa kupalarına veda etmişti. Bordo-mavililer, Juventus maçına kadar 14 maçlık yenilmezlik serisi yakalamıştı.

EN FARKLI GALİBİYET

Bordo-mavililer, Avrupa kupalarında en farklı galibiyetini Arnavutluk'un Vllaznia takımı karşısında aldı. Karadeniz ekibi, 2007-2008 sezonunda UEFA Intertoto Kupası'nda Arnavutluk temsilcisini sahasında 6-0'lık sonuçla mağlup ederek, 109 maçtaki en farklı galibiyetine imza attı. Karadeniz ekibi, Avrupa kupalarında en farklı yenilgiyi ise İspanya'nın Barcelona takımı karşısında almıştı. Trabzonspor, Avrupa Kupa Galipleri Kupası 1. Tur rövanş maçında deplasmanda Barcelona'ya 7-2'lik sonuçla mağlup olmuştu.

MUHTEMEL İLK 11 MERAKLA BEKLENİYOR

Yeni bir kadro kuran Trabzonspor'un, yarın Rus ekibinin karşısına nasıl bir kadro ile çıkacağı merakla bekleniyor. Teknik direktör Vahid Halilhodzic'in, hazırlık maçlarında takımın ortaya koyduğu performanstan memnun olmadığını her fırsatta dile getirmesinin ardından, bordo-mavililerin taraftarı önünde oynayacağı ilk resmi müsabakada nasıl bir görüntü ortaya koyacağı da merak konusu. Trabzonspor'un yarınki karşılaşmaya "Onur, Bosingwa, Belkalem, Medjani, İshak Doğan, Salih Dursun, Sefa, Soner, Fatih, Yusuf ve Cardoza" 11'i ile çıkması bekleniyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.