Trafik Denetimlerinde "Yaka Kamerası" Dönemi

Trafik Denetimlerinde Yaka Kamerası Dönemi
Kurban Bayramı öncesinde trafik hizmetlerinde yeni bir dönem başladı. Bayram denetimlerine başlayan ekipler bundan sonra yakalarında kamera takarak ihlalleri kayıt altına alacak. Uygulama ile ilgili b...

Kurban Bayramı öncesinde trafik hizmetlerinde yeni bir dönem başladı. Bayram denetimlerine başlayan ekipler bundan sonra yakalarında kamera takarak ihlalleri kayıt altına alacak. Uygulama ile ilgili bilgiler veren Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper, Kurban Bayramı için sürücüleri de uyardı.

Emniyet güçleri Kurban Bayramı nedeniyle bugünden itibaren harekete geçti. İstanbul’da alınacak tedbirlerle ilgili bildi veren Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper, “Bugünden itibaren trafik hizmetlerinde artık kamera dönemi başlıyor. Önceden asayiş hizmetlerinde sıklıkla duyduğumuz polis kamerası tabiri bugünden sonra trafik hizmetlerinde de yerini alıyor. Şuanda 150 tane video kamerası geldi bunların kullanımına bugünden itibaren başlıyoruz” dedi.

Yaka kameraları ile trafikteki ihlallerin kayıt altına alınacağını ifade eden Alper, “Bundaki amacımız, trafikteki ihlalleri tespit etmek, kayıt altına almak. Ve ondan da daha önemlisi vatandaşımızın bazı yapmış olduğumuz uygulamalarda özellikle de alkol uygulamalarında sıklıkla rastladığımız polis vatandaş münasebetlerindeki bazı olumsuzlukların daha sonra mahkeme aşamasında, şikayet konusu olduğunda çok net şekilde açıklığa kavuşması için arkadaşlarımızın yaptığı görevler esnasında 12 saat süreyle kayıt yapabilen bu kameraları kendilerine vereceğiz. Ve görev esnasında arkadaşlarımız karşılarındaki muhatabına ’sizi kameraya kaydediyorum şuandan itibaren yaptığımız görüşmeler kayıt altına alınır’ şeklindeki ikazından sonra kayıt altına alınacaktır” diye konuştu.

Bu kameraların ayrıca araçlara da monte edilerek kural ihlallerinin tespit edileceğini vurgulayan Alper, “Bu kayıtları biz 90 gün süre ile muhafaza edeceğiz. Bugünden itibaren de kullanmaya başlıyoruz. Bugünden itibaren de bayram tedbirlerimize başlıyoruz. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi İstanbul’da tedbirlerimizi aldık. İstanbul’da bu bayramda bin 500 personel görev yapacak. Bugünden itibaren İstanbul ilimizden çıkışlar başlıyor. Biz bugün itibari Anadolu yakası istikametine 4 şerit şeklinde vereceğiz. Sadece burada 4 şeride çıkarmayacağız. Adapazarı ve İzmit illeri ile de görüşerek karayolları ve belediyenin uygun göreceği yerlerde ek şerit uygulamasına başlayacağız” şeklinde konuştu.

Bölge trafik istasyonlarına sürücülerin konaklamak için girebileceklerini belirten Alper, “Lütfen trafik kurallarına, işaretlerine uyalım. Kendi güvenliğimiz için olduğunu bilelim. En önemlisi geç gitmek hiç gidememekten iyidir” dedi.

Trafik polisleri Boğaziçi Köprüsü’nün çıkışında ise bir uygulama yaparak, vatandaşları dikkatli olması konusunda uyardı. Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper ise sürücülere yaka kameraları ile ilgili bilgi verdi ve uyarılarda bulundu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.