Trafo Çalındı Çiftçiler Susuz Kaldı

Trafo Çalındı Çiftçiler Susuz Kaldı
Çiçek Mahallesi’ndeki sulama amaçlı kullanılan iki adet trafonun malzemeleri, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı.

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine bağlı Çiçek Mahallesi’ndeki sulama amaçlı kullanılan iki adet trafonun malzemeleri, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı. Trafosu çalınan mahallede binlerce dönüm arazi ise susuz kaldı. 

  Çiçek Mahallesi’nde arazi sulamada kullanılan su kuyusunun elektrik direğinde yer alan maddi değeri 6 bin TL olan trafo çalındı. Hırsızlık olayı sabah saatlerinde arazi sulamak için evlerinden ayrılan vatandaşlar tarafından fark edilmesiyle ortaya çıktı.

  Çiçek Mahallesi Muhtarı Davut Doğan, hırsızlık olayı sonrası binlerce dönüm arazinin susuz kaldığını ifade ederek, “5 bin dönüm arazimizi bu sulama sistemi ile suluyorduk. Trafomuzu, panoyu, dinamoyu hepsini çalmışlar. Söğütlü Çayı’nın ağzını kapatıp oluşturduğumuz göletten su çekmek için kurduğumuz bir sistemdi bu. Şuanda arazimiz susuz kaldı. Söğütlü Çayı’nın da suyu yetersiz. Bütün köylü perişan oldu. Trafoyu falan çalmışlar, hiçbir şey koymamışlar. Dün akşam yapmışlar. Arazilerimizde pancar, ayçekirdeği, buğday, arpa ve mısır ekili. Şimdi bu ürünlerimizi nasıl sulayacağımızı bilemiyoruz. Maddi hasarımız 20 bin TL civarında” dedi.

  İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ise, geniş çaplı inceleme başlattı.

654-188.jpg

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.