Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin:

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin:
Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tekirdağ’ın 2015 yılı Nisan ayında 54,4 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini belirterek, Tekirdağ’ın Trakya Bölgesinde en yüksek ihra...

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tekirdağ’ın 2015 yılı Nisan ayında 54,4 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini belirterek, Tekirdağ’ın Trakya Bölgesinde en yüksek ihracat yapan il olduğunu ifade etti.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya Bölgesi Nisan ayı ekonomi verilerini değerlendirdi. Şahin yaptığı açıklamada, "Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yayınlanan Nisan ihracat rakamlarına baktığımızda Tekirdağ’ın 2015 yılı Nisan ayında 54,4 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek bölge illeri arasında en yüksek ihracatı yapan il olduğunu görüyoruz. 2015 yılı ile 2014 yılı Ocak-Nisan dönemi karşılaştırıldığında, Tekirdağ 2015 yılı Ocak-Nisan döneminde 209 milyon dolar ihracat gerçekleştirmiş ve Tekirdağ’ın ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık 45 milyon dolar azalmıştır. Aynı dönemde Kırklareli ili ihracatında ise bir önceki yıla göre 93 bin dolarlık azalma meydana gelmiştir. Edirne 2015 yılı Nisan ayında 3 milyon dolar, 2015 yılı Ocak-Nisan döneminde 13,6 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmiş, bir önceki yılın aynı dönemine göre ihracatını 2,1 milyon dolar artırmıştır" ifadesini kaydetti.

"EDİRNE’NİN EN ÇOK İHRACAT YAPTIĞI ÜLKE BULGARİSTAN"

Trakya bölgesinde Edirne’nin en çok ihracat yaptığı ülkenin Bulgaristan olduğunu belirten Şahin, "Bulgaristan’ı Filipinler, Tayland, Bosna Hersek ve Makedonya takip etmiştir. Kırklareli’nin 2015 yılı Nisan ayı itibariyle en çok ihracat yaptığı ülke ise Litvanya olmuştur. Litvanya’yı Ukrayna, Kırgızistan, Romanya ve Estonya izlemiştir. Tekirdağ’ın en çok ihracat gerçekleştirdiği ülke bir önceki yılın aynı dönemine göre azalmakla beraber yine Almanya olmuştur. Tekirdağ’ın en çok ihracat gerçekleştirdiği ülkelerin profiline bakıldığında bu ülkelerin gelişmiş ülkeler olduğu dikkat çekmektedir. Bölgemizde Nisan ayı içerisinde kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini incelediğimizde Tekirdağ’da 48, Kırklareli’de 17, Edirne’de ise 19 şirket kurulduğunu Kırklareli’de 3, Edirne’de 1 şirketin kapandığını görüyoruz. TÜFE’de Türkiye geneli yıllık enflasyon yüzde 7,91, bölgemizde ise yüzde 6,27 olarak gerçekleşmiştir. Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2015 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1,43 oranında artış göstermiştir" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.