TRUMP, İSTİFALAR SONRASINDA DANIŞMANLAR KONSEYİNİ FESH ETTİ

TRUMP, İSTİFALAR SONRASINDA DANIŞMANLAR KONSEYİNİ FESH ETTİ
ABD Başkanı Trump, son üç günde sekiz üyenin istifa etmesinin ardından Danışmanlar Konseyini fesh etme kararı aldığını açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, art arda gelen istifaların ardından Danışmanlar Konseyini fesh etme kararı aldı.

  • Trump'ın Danışmanlar Konseyinde istifalar sürüyor
  • İngiltere Başbakanı May'den Trump'a 'ırkçı olaylar' eleştirisi
  • BM Genel Sekreteri Guterres'ten 'ırkçılık' açıklaması
  • Trump, Charlottesville'deki ırkçı gösterilerde iki tarafı da suçladı
  • Trump'ın Danışmanlar Konseyinde yaprak dökümü

Trump, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Danışmanlar Konseyini oluşturan Amerikan İmalat Kurulu ile Strateji ve Politika Forumunu sonlandırdığını duyurdu.

Trump, "İmalat Kurulu ile Strateji ve Politika Forumundaki işadamları ve kadınları üzerine baskı kurmaktansa, her ikisini de sonlandırıyorum. Herkese teşekkürler" ifadesini kullandı.

Bu kararından önce 8 üye ülkede hafta sonunda yaşanan şiddet olaylarıyla ilişkili olarak Konseyden ayrılmıştı.

Amerikan iş dünyasının önde gelen isimlerinin Konseyden ayrılmasında, Trump'ın hafta sonunda Virginia eyaletinin Charlottesville kentinde bir kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı olaylardan ırkçı grupları sorumlu tutmayarak, her iki tarafı da kınaması belirleyici olmuştu.

Pazartesiden bu yana istifa kararı alan iş dünyası temsilcileri arasında teknoloji devi Intel'in İcra Kurulu Başkanı (CEO) Brian Krzanich, spor ürünleri firması Under Armour'ın CEO'su Kevin Plank, ilaç üreticisi Merck'in CEO'su Kenneth Frazier, 3M'in CEO'su Inge Thulin gibi ünlü isimlerde yer alıyordu.

"UTANÇTAN AYRILDILAR"

Trump, dün New York'ta düzenlediği basın toplantısında ise Danışmanlar Konseyinden ayrılan iş dünyası temsilcilerini eleştirmişti.

Konseyden ayrıldığını açıklayan şirket yöneticilerinin, ürünlerini ABD dışında üretmenin utancı nedeniyle bu kararı aldığını savunan Trump, ayrıca sosyal medya hesabından, "Konseyden ayrılan her CEO'nun yerine getirebileceğim çok kişi var. Tribünlere oynayanlar devam etmemeliydi. İstihdam!" mesajını paylaşmıştı.

TRUMP, İSTİFALAR SONRASINDA DANIŞMANLAR KONSEYİNİ FESH ETTİ

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.