TSK Cerablus’a harekat başlattı

TSK Cerablus’a harekat başlattı
Türk Silahlı Kuvvetleri, koalisyon hava kuvvetlerinin de desteğiyle, Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesi...

Türk Silahlı Kuvvetleri, koalisyon hava kuvvetlerinin de desteğiyle, Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesi amacıyla askeri harekat başlattı.

Saat 04.00 sıralarında başlayan harekatta, önce fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla yoğun topçu atışı gerçekleştirildi. Ardından terör unsurları Türk savaş uçakları tarafından bombalandı. Operasyonda, önceden belirlenen DAEŞ hedeflerinin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Özel kuvvetler de sınır bölgesinden sızma harekatıyla Suriye topraklarına girdi. Bordo Bereliler, Cerablus'ta DAEŞ'in direncini kırmaya yönelik nokta operasyonlar düzenledi. Özgür Suriye Ordusu'nun da Cerablus çevresinde DEAŞ mensupları ile çatışmalarının devam ettiği bölgede jet sesleri duyuluyor.

"12 HEDEFTEN 11'İ VURULDU"

Askeri kaynaklardan yapılan açıklamada, harekatın başlangıcından itibaren Genelkurmay Karargahındaki Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezinde ve Kuvvet Komutanlıkları Harekat Merkezlerinde tüm komuta kademesinin harekatı yönetmek ve izlemek üzere hazır bulunduğu vurgulandı.

Ayrıca, "07:50 itibariyle Hava Kuvvetlerince vurulması planlanan 12 hedeften 11'inin tam isabetle vurulduğu teyit edildi"denildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.