Tübitak Birincilerine Cumhuriyet Altını

Tübitak Birincilerine Cumhuriyet Altını
Siirt Valisi Ahmet Aydın, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) tarafından gerçekleştirilen ortaöğretim öğrencileri arası proje yarışmasında birinci olan Siirt Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri Dilek Toprak ve Muhammed Furkan Akın

- Siirt Valisi Ahmet Aydın, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) tarafından gerçekleştirilen ortaöğretim öğrencileri arası proje yarışmasında birinci olan Siirt Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri Dilek Toprak ve Muhammed Furkan Akınan'ı cumhuriyet altınıyla ödüllendirdi.

TÜBİTAK’ın geçtiğimiz hafta bölge yarışmasında birinci olan Siirt Anadolu Lisesi öğrencileri Dilek Toprak ve Muhammed Furkan Akınay, Milli Eğitimden sorumlu Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Enis Önen, proje danışmanı M. Maruf Çelik ile birlikte Siirt Valisi Ahmet Aydın’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında valilik makamında bulunan Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Bayar ve Baro Başkanı Av. Cemal Acar da öğrenci ve öğretmenleri kutlayarak, başarı dileğinde bulundu. Elde edilen bu önemli başarılı çalışma ile kendilerini gururlandırdığını ifade eden Vali Aydın, "75 eser ve 8 il arasında birinci seçilen öğrencilerimiz, önemli bir başarıya imza atmıştır. İlimizde yükselen eğitim kalitesinin yanı sıra, proje kültürünün de eğitim kurumlarımızda yaygınlaştırılması bakımından, önemli bir başarı sağlamışlardır. Bu başarıdan dolayı öğrencilerimizi, eğitim camiamızı, ailelerimizi, kutluyorum. Bu başarı halkasının, tüm İlimize yayılmasını temenni ediyorum" dedi.

'Ispanaktan Elektrik Enerjisi Üretimi' (Fotomanyetik Enerji) projesi, 19 ile 24 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da sergilenecek.

TÜBİTAK BİRİNCİLERİNE CUMHURİYET ALTINI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.