Tübitak Termal Suları Takip Ediyor

Tübitak Termal Suları Takip Ediyor
Yalova'da depremlerle termal su kaynaklarının ilişkisi TÜBİTAK tarafından kurulan istasyonla an be an takip ediliyor. İlçedeki suların sıcaklık ve debisinde herhangi bir değişiklik olmadığını bildiren Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, depremin ilçenin

- Yalova'da depremlerle termal su kaynaklarının ilişkisi TÜBİTAK tarafından kurulan istasyonla an be an takip ediliyor. İlçedeki suların sıcaklık ve debisinde herhangi bir değişiklik olmadığını bildiren Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, depremin ilçenin turizm potansiyeline olumsuz yansıdığını söyledi.

Termal'de 2 günde meydana gelen 50 depremin ardından kaplıca sularının ısısında 4 derecelik bir yükselme olduğu söylentileri halkı tedirgin etti. Bunun üzerine bir açıklama yapan Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, ilçedeki sularda herhangi bir değişiklik yaşanmadığını dile getirerek, "Yalova'da Termal merkezli çok sayıda küçük ölçekli deprem yaşandı. Kaplıca suyunun bu depremlerle olan bağlantısını kurmaya çalışıyoruz. Geçmiş dönemlerdeki depremlerde böyle bir tecrübemiz yoktu, ama kaplıca suyunun depremlere bir veri oluşturabileceğini düşünüyoruz. Bilim adamlarımız da bu şekilde düşünüyor. Dolayısıyla kaplıca sularını çok sıkı bir şekilde takip ediyoruz. 4 Ağustos itibarı ile şu ana kadar kaplıca suyumuzun sıcaklık ve debisinde herhangi bir değişme yok. Sular stabil durumunu devam ettiriyor. Deprem halkımızı da tedirgin etti. Uzun süredir depremle karşılaşmıyoruz. Bu psikolojik bir durum. Turizm ilçesiyiz. Bu durum hem yerli halkımıza, hem ilçeye gelen turistlere psikolojik olarak olumsuz yansıyor. İnsanlar korkuyor" şeklinde konuştu.

TÜBİTAK TERMAL SULARI TAKİP EDİYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.