Tübitak Türkiye Birinciliği

Tübitak Türkiye Birinciliği
Özel Sanko Koleji 12. Sınıf öğrencisi Burak Erkılıç, 46. TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışmasında Bilgisayar Dalında Türkiye birincisi oldu.Ankara’da düzenlenen yarışmaya...

Özel Sanko Koleji 12. Sınıf öğrencisi Burak Erkılıç, 46. TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışmasında Bilgisayar Dalında Türkiye birincisi oldu.

Ankara’da düzenlenen yarışmaya, bilgisayar dalında 15 finalist proje katıldı. Özel Sanko Koleji 12. Sınıf öğrencisi Burak Erkılıç, matematik öğretmeni Mehmet Başaran danışmanlığında hazırladığı proje ile Türkiye birincisi olmayı başardı.

Burak Erkılıç projesinde, algoritma ve yazılım yardımıyla bir cismin üçüncü boyuttaki konumunun bulunmasını sağlayıp, bunun directx ile görüntülenmesini gerçekleştirdi. Bu projenin askeri alandan film sektörüne kadar geniş bir yelpazede kullanım alanı bulunuyor.

Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Melike Toklucu, "Özel Sanko Okulları olarak bu sene Türkiye birinciliklerini elde etmenin gururunu yaşıyoruz. Türkiye Zeka Vakfı’nın düzenlediği Zeka Oyunları yarışmasında elde ettiğimiz Türkiye birinciliğimize, bilgisayar dalında TÜBİTAK Türkiye birinciliğini de ekleyerek 2014-2015 akademik yılımızı taçlandırdık" dedi.

Burak Erkılıç’ın elde ettiği başarının, hedeflediği üniversiteye girerken ciddi bir katkı sağlayacağına vurgu yapan Toklucu, Erkılıç’ı ve emeği geçen öğretmenleri kutladı.

ÖZEL SANKO KOLEJİ 12. SINIF ÖĞRENCİSİ BURAK ERKILIÇ, 46. TÜBİTAK ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ FİNAL YARIŞMASINDA BİLGİSAYAR DALINDA TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.