Tüdef Başkanı Atak Zamları Eleştirdi

Tüdef Başkanı Atak Zamları Eleştirdi
Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Hasan Atak, elektriğe ve doğal gaza yapılan yüzde 9 zam oranının yoksul ve dar gelirli tüketicileri vuracağını söyledi.

- Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Hasan Atak, elektriğe ve doğal gaza yapılan yüzde 9 zam oranının yoksul ve dar gelirli tüketicileri vuracağını söyledi.

Atak, soğukların başladığı ve doğal gaz tüketiminin başlayacağı sonbahar, kış ve ilkbahar mevsimlerinde tüketicilerin doğal gaza ödeyecekleri bedelin daha da artmasıyla birlikte, özellikle dar gelirli yoksul tüketicilerin çok büyük bir sıkıntı yaşayacağını kaydetti. Atak, “Elektrik ve doğal gaza yapılan yüzde 9’luk zam, doların fiyatındaki artışa bağlı olduğunun söylenmesi bu zamların asıl nedeninin ülkemizin gerçekçi ve doğru enerji politikasının olmayışının adeta itirafıdır. Enerji alanında yıllardır yapılan özelleştirmeler bu bağımlılığın ana sebebidir. Yerli ve yenilenebilir kaynaklardan enerji üretimi gerçekleşmediği sürece bu bağımlılık ve zamlar aratarak devam edecektir” dedi.

"GIDADAN ULAŞIMA TÜM ÜRÜNLERE YANSIYACAK"

Zamlarla birlikte asgari ücretliler ve emeklilerin maaşlarının ortalama yüzde 26.6’sını elektrik ve doğal gaza ödeyeceklerini analatan Atak, şöyle devam etti:

“Bu durum, tüketici haklarına aykırıdır. Asgari ücretlilerin ve emeklilerin maaşlarına bir simit parası kadar zamlar yapılırken elektrik ve doğal gaza bir anda yüzde 9’luk zam yapılması tüketiciyi ve dar gelirlileri ezmekten başka bir şey değildir. Elektrik ve doğal gaza yapılan yüzde 9’luk zam gıdadan ulaşıma kadar bütün ürünlerin fiyatlarına aynı oranda yansıyacaktır. Yapılan bu zamla insanların yaşam koşulları yüzde 9 daha pahalı hale gelecektir. Enerji Bakanı Taner Yıldız, Avrupa’nın en ucuz doğal gazını Türkiye’de olduğunu söylemektedir oysa tüketicilerin gelirleri ve satın alma güçleri dikkate alındığında ve Türkiye Avrupa ülkeleri ile bu konuda kıyaslandığında Türkiye’nin elektrik ve doğal gazda en pahalı ülkeler arasında olduğu görülecektir.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.